Tűzoltósági hírszemle: továbbra is problémát okoznak a tarlótüzek

Összesen 33 bevetésen vettek részt az elmúlt hétvégén a Hargita megyei hivatásos tűzoltók. 27 esetben a SMURD rohammentő-egységek munkáját segítették – tájékoztat a Hargita Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség (ISU) honlapja.

Az elmúlt három napban összesen öt tarlótűzhöz riasztották a Hargita megyei hivatásos tűzoltókat. Négy esetben Csíkszereda környékén, egy alkalommal pedig a Felsőboldogfalvához tartozó Patakfalva határában csaptak fel a lángok, összesen nyolc hektárnyi területen. Két esetben fenn állt a tűz gyors terjedésének veszélye, félő volt, hogy a lángok átterjednek a közeli erdőkre vagy gazdaságokra.

Gyimesben ezúttal nem a tarlótűz pusztított

Egy istálló 80 négyzetméteres felületén csaptak fel a lángok szombaton a gyimesfelsőloki Komjátpatakán. Az épületben tárolt gyúlékony anyag miatt a tűz megfékezése mintegy hat órán át tartott. A szerencsétlenség áldozatot nem követelt, ám odaveszett nyolc tonna széna, kiégett a melléképület és több mezőgazdasági eszköz is a lángok martalékává vált. A tüzet valószínűleg elektromos zárlat okozta. A kár értéke mintegy hetvenezer lej.

Medve kószált a településeken

A Hargita Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség (ISU) a Ro-Alert rendszeren keresztül három alkalommal medve jelenlétére is figyelmeztette a hétvégén a maroshévízi és a tusnádfürdői lakosságot.

HN-információ