Tusnad Gastro Blues Fest: Új időpontban jelentkezik a fesztivál

Nem így tervezték, de be szeretnék tartani a járványügyi előírásokat, ezért a Covid-19-járvány alakulását figyelembe véve meg kell változtassák a Tusnad Gastro Blues Fest időpontját 2021. június 18–20-ra – közölték lapunkkal a szervezők. A közlemény szerint már mindegyik zenész megerősítette, hogy így is fellép a fesztiválon, a fellépők listája nem változott.

Mint írják: az esemény megrendezését az ACCENT GeoÖkológiai Szervezet kezdeményezte, Tusnádfürdő Polgármesteri Hivatala együttműködve. A rendezvényt idén másodjára szervezik meg. Céljuk a blues, a környék mint ökoturisztikai célpont és a helyi gasztronómia népszerűsítése.
A fesztivál három napja alatt a blueskoncertek mellett az érdeklődők megkóstolhatják a profi szakácsok ínycsiklandó főztjeit „akik szabadon eresztik fantáziájukat, és azt készítenek, amit csak szeretnének. A koncertek teljes ideje alatt hagyományos székely ételeket szolgálnak fel, amelyek közül nem fog hiányozni a paprikás, a gulyás vagy a kürtőskalács és a lángos. „Naponta a 12.30–14.00 és 15.30–17.00 időközökben várjuk önöket a Bentea Robert-Claudiu sommelier vezette borkóstolóra. A fesztivál keretein belül megtekinthetnek egy fotókiállítást Adrian Mociulschi fényképeiből. Az este a bluesé. Minden este nagy művészek lépnek színpadra, hazaiak és külföldiek egyaránt (USA, UK, HU, SRB, DK). A befutott művészek mellett tehetséges fiatalokat is felkarolunk és népszerűsítünk, ezért a már befutottak ajánlásai alapján nagy fejlődési potenciállal bíró debütáló előadókat is meghívtunk”– olvasható a közleményben.
A második Gastro Blues fesztivál sztárja Mud Morganfield. Larry „Mud” Morganfield a híres amerikai blueszenész, Muddy Waters, azaz McKinley Morganfield elsőszülött fia. Ugyancsak először lép színpadra Romániában a brit gitáros, Marcus Bonifatti.