Hirdetés

Túlórában győzött a Gyergyói HK

Egy-egy mérkőzést rendeztek a jégkorong Erste Liga, valamint a román bajnokság legutóbbi játéknapján. A GYHK hosszabbítás után húzta be a győzelmet a Ferencváros otthonában, míg a Háromszéki Ágyúsok meglepetésre két vállra fektette a Brassói Coronát.

Darvas Attila
Becsült olvasási idő: 5 perc
Túlórában győzött a Gyergyói HK
Rangadót nyert a GYHK Budapesten Fotó: ersteligapress

Mikulás-napi rangadót rendeztek a Tüskecsarnokban, ahol a házigazda Ferencváros a Gyergyói HK-t fogadta a jégkorong Erste Liga rangadóján. A kezdeti ismerkedést követően a GYHK fokozatosan vette át az irányítást, amely a harmad végén két gyors gólt is eredményezett. A második felvonás eleje a Fradié volt, ám kapura veszélyesebb a hazai csapat volt, majd uralta is a játékot. Eredménytelenül.

A záró felvonás elején erőt kapott a Fradi: Hrabal révén szépített, majd fokozatosan a piros-fehérekre kényszerítette akaratát. Áttörést az utolsó másodpercek hoztak, amikor a kapuslehozatal révbe ért. Az új igazolás, Hrabal egyenlített.
A hosszabbítás is a házigazdákról szólt, ám Rinne verhetetlennek bizonyult. Az utolsó másodpercekben Hrabal szólóját védte Rinne, majd kontrából Bodó meglőtte a gyergyói győztes találatot, bebiztosítva a bónuszpontot. A GYHK győzelemmel tért haza, hogy majd vasárnap a székely rangadón lépjenek jégre Csíkszeredába.

A román bajnokságban is meccset rendeztek, méghozzá Kézdivásárhelyen, ahol a Brassó vendégeskedett. A felek kiegyenlített összecsapást tudtak le, amely során az Ágyúsok a 9. percben megszerzett előnyüket a meccs végéig megőrizték – közte volt még egy-egy gól, mindkét oldalon –, hogy a 60. percben Gecse Olivér üres kapus gólja eldöntse a párharc első felvonását. A vendégek a kulcsjátékosaik közül Kógert, Valchart, Sillst és Kovácsot pihentették. A felek tegnap este másodjára is összecsaptak, ám a találkozó lapzárta után ért véget.

Eredmények
Erste Liga: Ferencváros – Gyergyói HK 2–3 (0–2, 0–0, 2–0, 0–1) – aranygóllal /Hrabal (43., 60.), illetve Tranca (17.), Jalonen (19.), Bodó (65.)/.
Román bajnokság: Háromszéki Ágyúsok – Brassói Corona 3–1 (1–0, 1–1, 1–0) /Molnár Z. (9., 34.), Gecse O. (60.), illetve Sweeney (33.)/.

Hirdetés

Kövessen a Facebookon!