Túlélték a Nagyszeben Ralit

Hiába a nagy hasmagasság, a Ford padlólemeze megsérült Fotók: rallyphotohunters / Balázs Attila

A bajnoki címvédő sikerével ért véget a Nagyszeben Rali, a hazai bajnokság ötödik, egyben az első murvautakon tartott futama. A két Hargita megyei páros túlélte a viadalt a kemény pálya okozta technikai gondok ellenére.

Nem szeretik, mégis rengeteg pilóta indul a Nagyszeben Ralin, amelynek murvás pályái az országban a legdurvábbak, az idei bajnokság ötödik futamán is nagyon sok versenyző küzdött a kietlen körülményekkel.
– Túléltük – így jellemezte Cseh Vajk Imre a pontvadászat első murvás versenyét. – Az első szelektíven séta-
kocsikáztunk, ugyanis biztonsági okok miatt törölték a szakaszt – nyilatkozta lapunknak a csíki navigátor.
– Az ok: egy furgon behajtott a pályára, miközben az első versenygép is már a szelektíven volt – ezt már László Róbert, a Hargita Megyei Autósport Bírók testületének vezetője tudatta lapunkkal.
A Teslovan–Cseh páros a második szelektíven kapott egy gumidefektet, itt számukra véget is ért a harc az elsőségért.
– Száztíz másodperes hátrány: ennyit jelentett nekünk a defekt, amelyet egyszerűen lehetetlen volt ledolgozni. Nagyon kövesek voltak a pályák, az autónk is sérült, a küszöbnél a kevlár által borított lemez eltörött, olyan ütést kapott az amúgy legmagasabb – Dakar – beállítással használt alváz – nyilatkozta lapunknak Cseh Vajk Imre. A csíki páros viszont a túlélő ralit teljesítette, mi több, az RC2 géposztályban a nyolcadik, a murva pontvadászatban az ötödik helyen zártak.


A Jakab Attila és Sipos Hunor alkotta székelyudvarhelyi kettős is befejezte a Nagyszeben Ralit, noha a másodosztályban a versenytáv kevesebb mint felét teljesítették.
– Az ötből két szelektíven és a szuperszpeciálon adatott meg nekünk a versenyzési lehetőség – mondta lapunknak Jakab Attila. Hozzátette, a szakszövetség a másodosztály mezőnyével nem törődik. – Nem ez az első verseny, hogy minket magasról letojnak. Egyszerűen senkit nem érdekel. hogy mi milyen körülmények között és mennyit versenyzünk. Utolértem egy előttem öt perccel rajtoló, az első osztályban induló pilótát, perceken keresztül az általa felvert porban autóztam, megelőzni nem tudtam, ő sem észlelte, hogy gyorsabb vagyok nála. Mikor szóvá tettem, azt mondták, ez van, nem tehetnek mást – nyilatkozta lapunknak a székelyudvarhelyi pilóta.
Gyakorolták ők is a kerékcserét, Jakab szerint másfél perc immár az új rekordjuk. De ennél volt kellemetlenebb problémájuk is.

– Két rémálma lehet egy ralisnak: vagy fék nélkül marad, vagy beragad a gázpedál. Nekünk az utóbbival volt szerencsénk. Mondtam is Huninak, ne diktálja a szakaszt, hanem kapaszkodjon, ha esünk, nagyon ne üsse meg magát – mesélte nevetve Jakab Attila. A páros az A1 kategóriában a második helyen zárt.
A Nagyszeben Ralit Simone Tempestini nyerte, aki sikerével nyilttá tette a bajnoki harcot. Öt futam után Andrei Gîrtofan vezet 158,2 ponttal a 153,6 pontos Sebastian Barbu és a 119 pontos Simone Tempestini előtt, ám nincs távol tőlük a 93,2 pontos Bogdan Cuzma és a 93 pontos Mihai Manole sem.

Kopacz Gyula

: an accessible web community