2021. április 16, péntek.
Hirdetéscustom_html_banner1

Továbbjutott a Ferencváros és a DEAC is

A Csíkszeredai Sportklub – Debreceni DEAC párharc mellett további két negyeddöntő ért véget a jégkorong Erste Ligában. A Ferencváros-Telekom és a Debreceni DEAC is behúzta az ötödik meccsét, így készülhetnek az elődöntőre.

Kedd esti győzelmével elsőként kvalifikálta magát a jégkorong Erste Liga elődöntőjébe a Csíkszeredai Sportklub. Őt követhette volna sorrendben a Brassói Corona, ám amint arról beszámoltunk, hatalmas meglepetésre hazai pályán 5–1-es vereséget szenvedett az Opten-Vasas HC csapatától, így ebben a párharcban hatodik meccset is rendeznek. Méghozzá ma este 19 órától. A Brassó továbbra is egy győztes meccsre van az elődöntőtől, és ha zsinórban harmadik meccsét is elveszíti, akkor a párharc visszatér a Cenk alatti városba, ahol vasárnap az esetleges hetedik meccs dönthet.

Továbbjutott a társbajnok
Az életben maradásért küzdő MAC-HKB szerzett vezetést Terbócs révén a Ferencváros-Telekom ellen. Majoross kapott 2 + 2 percet, igaz, közben Nagy Gergő is leült, de aztán már az FTC volt fórban, amikor Hodgman egyenlített. A zöld-fehérek voltak veszélyesek a folytatásban is, de Bálizs jól védett.
A második harmadban Sofron büntetését kivédekezte az újbudai gárda, aztán a kiegészülés után Hodgman talált be, miután Karmeniemi lövése átcsúszott Bálizs lábai között. A MAC HKB-nak is akadt bőven helyzete, de Arany a helyén volt. Az utolsó harmadban aztán Terbócs villant újra, és szép szóló végén egyenlített. A hajrá viszont a Fradié volt. Egy kapu elé visszatett korongot Tóth Gergely váltott gólra. Időkérés után lehozta kapusát a MAC, Hodgman pedig mesterhármassal zárta le a párharcot.
A Ferencváros így 4–1-re nyerte a szomszédok párharcát és ott van a négy között.

Dráma Debrecenben
Az Újpest a széria negyedik mérkőzésén szépíteni tudott, és úgy utazott Debrecenbe az ötödik meccsre, hogy vereség esetén búcsúzik a sorozattól. Az előjelek ellenére csapnivalóan állt bele a meccsbe az Újpest és a DEAC, a második felvonásra háromgólos előnyre tett szert. A vendégek mestere időt is kért. Sikerült rendezni a sorokat, mert Sikorcin szépített egy kapu előtti tömörülés végén, majd fél perccel a szünet előtt Benk emberelőnyben kotorta be a korongot.
A harmadik felvonás izgalmasan alakult, sok támadással és lövéssel, mindkét oldalon. A DEAC kettős fórba került, időt is kért az edzői stáb, de végül nem sikerült eredményesen zárni ezt a lehetőséget. A hajrában az UTE kockáztatott, lehozta kapusát, és az előző meccsen győztes gólt szerző Kiss volt eredményes távolról az 59. percben.
Ahogy vasárnap, ezúttal is a hosszabbításra maradt a döntés. Helyzetek adódtak mindkét kapu előtt, aztán a hatodik percben Kulesov egy csel után tisztára játszotta magát, majd kilőtte Rajna kapujának jobb oldalát, eldöntve ezzel a meccset és a továbbjutást is. A DEAC a négy között folytatja.

Hogyan tovább az elődöntőben?
A sorozat elődöntőjében már nincs ellenfélválasztás, hanem az alapszakasz során a legjobb helyezett csapat a leggyengébb helyezést elérő csapattal játszik, míg a másik oldalon a fennmaradó két alakulat csap össze. A jobban rangsorolt gárdáknál lesz a pályaelőny.
Jelenleg annyi biztos, hogy az elődöntő párharcai jövő kedden, azaz március 16-án kezdődnek.
Az elődöntőbe elsőként bejutott Csíkszeredai Sportklub előtt két ellenfél lehet: a Debreceni DEAC vagy a társbajnok Ferencváros-Telekom. Előbbi akkor jöhet szóba, ha a Vasas nyeri a Brassó elleni párharcot, míg utóbbi akkor, amennyiben a Brassó érvényesíti a papírformát és bejut az elődöntőbe.
Ami még biztos, hogy amennyiben a Debrecen lesz az ellenfél, akkor a Sportklubnál lesz a pályaelőny, ám amennyiben a Ferencváros, akkor a zöld-fehérek léphetnek több alkalommal jégre a Tüskecsarnokban.

Erste Liga, negyeddöntő, 5. mérkőzés
Ferencváros-Telekom – MAC HKB Újbuda 4–2 (1–1, 1–0, 2–1)
Gólszerzők: Hodgman (12., 27., 60.), Tóth Gergely (57.), illetve Terbócs (5., 49.).
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc végeredménye: 4–1 a Ferencváros javára.
Debreceni DEAC – Újpest 4–3 (1–0, 2–2, 0–1, 1–0) – hosszabbítás után
Gólszerzők: Kulesov (16., 66.), Turcotte (26.), Filbrandt (29.), illetve Sikorcin (37.), Benk (40.), Kiss Phil (59.).
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc végeredménye: 4–1 a DEAC javára.

6. mérkőzés, ma: Opten-Vasas HC – Brassói Corona (19.00).
7. mérkőzés, ha szükséges, vasárnap: Brassói Corona – Opten-Vasas HC (18.30

Előző cikkSakksuli (470.)
Következő cikkA kedves rokonokról

Kapcsolódó cikkek:

Nem tudták megmenteni a Békénybe esett kislány életét

A kórházban sem tudták megmenteni annak a gyergyószentmiklósi kislánynak az életét, aki ma a Békény-patakba esett. Az alig hétéves gyermeket Gyergyószentmiklós és Gyergyóalfalu között...

A „magyar” zászlókat kell eltávolítani a székelyudvarhelyi polgármester irodájából

A Bukaresti Táblabíróság szerdán kimondott jogerős ítélete értelmében el kell távolítani a piros-fehér-zöld zászlókat a székelyudvarhelyi városháza polgármesteri irodájából, tanácsterméből és valamennyi helyről, ahol...

Őrző-védő cég segítségével szorítanák vissza a kukázást Csíkszeredában

Csíkszeredában ezután őrző-védő cég segít a kukázás visszaszorításában, és arra kérik a lakosságot: legyen partner e törekvésben – írja szerkesztőségünkben eljuttatott közös közleményében a...

Legfrissebb