Történelmi magyar siker

A magyar labdarúgó-válogatott szerdán este 4–0-s győzelmet aratott Wolverhamptonban a Nemzetek Ligája csoportkörének negyedik fordulójában. Hatvankilenc éve nem győzött Albionban a magyar válogatott, mi több, az angolok utoljára 1928-ban szenvedtek hazai pályán négygólos vereséget, akkor az örök rivális Skócia páholta el őket 5–1-re. Viszont vendéglátóként sosem szenvedett az angol válogatott 4–0-s vereséget.

A magyarok szövetségi kapitánya, Marco Rossi szerint még a legszebb álmában sem számíthatott senki arra, hogy a csapat ekkora különbséggel nyer Angliában, ugyanakkor hozzátette, hogy megérdemelt a siker. „Volt ugyan néhány szerencsés pillanatunk, de a srácok erre is rászolgáltak, mert a mérkőzés első percétől kezdve együtt harcoltak, együtt szenvedtek, összetartottak. Ez most tényleg egy igazi csapat volt, nagyon örülök, hogy el tudtuk érni ezt az eredményt, főleg, ha belegondolok, honnan indultunk és hova érkeztünk, ilyenről nem is álmodtam, hihetetlen” – fogalmazott az olasz szakember az M4 Sportnak nyilatkozva.

A Wolverhamptonban játszott mérkőzés első két gólját Sallai szerezte, előbb a 16., majd a 70. percben vette be Ramsdale kapuját, a találkozó hajrájában Nagy Zsolt (80. perc) és Gazdag (89. perc) talált be az angol hálóba, így a magyar válogatott 4–0-ra nyerte a szigetországiak elleni találkozót. Az A liga 3. csoportjának másik meccsén Németország 5–2-re győzött Olaszország ellen, így négy forduló után Magyarország 7 ponttal vezeti a csoportot a 6 pontos németek, az 5 pontos olaszok, valamint a 2 pontos angolok előtt.

HN-összeállítás

Fotó: MTI

: an accessible web community