Törökországba utaznak az FK fiataljai

Tavaly az Anger ellen megérződött a rutinhiány | Fotó: FK Csíkszereda / Pál Zoltán

A török Galatasaray csapatát sorsolták ki az UEFA Youth League első fordulójában az FK Csíkszereda U19-es bajnokcsapata ellenfeléül. A piros-feketék két hét múlva kezdik meg nemzetközi szereplésüket.

Tegnap tartották Nyonban az UEFA Youth League 2022/2023-as kiírása első fordulójának sorsolását. Az európai szövetség a csapatokat előzetesen földrajzi szempontok alapján négy kalapba sorolta, az FK-ra a sorsolás szeszélye folytán akár izraeli vagy kazahsztáni utazás is várhatott volna, Fortuna azonban kegyes volt a piros-feketékhez és török ellenfelet sorolt melléjük. A negyedik kalapból ugyanis a Galatasaray AŞ neve került a Csíkszereda mellé.
Az első forduló két játéknapja: szeptember 14. és október 5. Két hét múlva tehát következhet az első mérkőzés, öt hét múlva pedig a visszavágót játssza Demény Norbert együttese, amely az egy évvel ezelőtti korai búcsú után idén jobb szereplésben bízva vág neki a nemzetközi (futball)kalandnak.
A csíki fiatalok a tavaly mutatkoztak be a számukra addig ismeretlen terepnek számító nemzetközi ifjúsági ligában, és rögtön a nagyon komoly játékerőt képviselő Angers SCO együttesével kerültek össze, amely túl nagy falatnak bizonyult. A francia gárda szinte esélyt sem adott a csíki fiataloknak, akik kettős vereséggel, rúgott gól nélkül estek el a sorozat további küzdelmeitől.
Az FK Csíkszereda – Gala­tasaray AŞ párharc győztese az ukrán Rukh Lviv és a lengyel Zagłębie Lubin páros továbbjutójával nézhet farkasszemet az ifjúsági bajnokok ligájának is nevezett sorozat következő fordulójában.
A magyarországi MTK Budapest is érdekelt volt a sorsoláson. A kék-fehéreknek lett ellenfél jutott, a magyar csapat a lett FK Jelgavával csap össze – a tervek szerint szeptember 14-én, míg a lettországi visszavágót október 5-én játsszák. Továbbjutása esetén az MTK-ra az izraeli Ashdod vagy a bosnyák Borac Banja Luka várna.

Farkas Endre

: an accessible web community