Toró a kontinens ötödik legjobbja

Toró Dávid, a kicsiknél Európában az egyik legnagyobb Fotó: SZAK

Korosztályában az ötödik helyezést szerezte meg a legkisebbek számára kiírt Euro Mini Champs elnevezésű asztalitenisz Európa-bajnokságon Toró Dávid. Ezzel az udvarhelyi utánpótlás szintjén minden idők legjobb eredményét érte el a fiatal sportoló.

Három játékossal képviseltette magát a hétvégén a Strasbourghoz közeli Schiltingenben megrendezett Euro Mini Champs elnevezésű, az U11-es és U13-as korosztályok számára kiírt asztalitenisz Európa-bajnokságon. A Székelyudvarhelyi ISK U12-es hazai bajnokcsapatának három tagja utazott el a kontinensviadalra, Toró Dávid és Bărdaș Márk az U11-es korosztályban áll asztalhoz, Sebők Márton pedig a nála egy évvel nagyobbakkal, az U13-asokkal mérkőzött meg, a fiatal sportolókat edzőjük, György István kísérte el.
Az U12-es korosztályban idehaza egyéniben, párosban és csapatban is bajnoki címet szerző Toró Dávid vereség nélkül, simán hozta a csoportköröket és jutott a főtáblára, a legjobb 32 közé. A kieséses szakasz első párharcában a cseh Olejnik ellen 0–2-ről fordítva jutott a legjobb 16 közé. A következő körben a francia Quentin Sandonán lépett túl szintén 3–2-es győzelemmel, ezzel Toró bejutott a torna legjobb 8 versenyzője közé. Tegnap reggel Európa-bajnoki negyeddöntőt játszhatott, jól is kezdett, de a németek honosított kínai játékosa fordítani tudott, és végül 3–1 arányban megszerezte a győzelmet.
A fiatal udvarhelyi sportoló nem csüggedt, a helyosztókon tartotta remek formáját, először a spanyolok legjobbját, Roger Quesadát győzte le 3–0-ra, majd hasonló arányba verte a francia Roméo Mullert, és ezzel korcsoportjában a kontinens ötödik legjobb asztaliteniszezője lett, az udvarhelyi utánpótlás szintjén minden idők legjobb eredményét érve el.
Az U11-eseknél Bărdaș Márknak nem sikerült a főtáblára jutni, belga és francia ellenfele ezúttal jobbnak bizonyult, de teljesítménye így is említésre méltó, a kontinensviadalt a 45. helyen zárta. Sebők Márton a korához képest egy évvel nagyobb, U13-as korosztályban nem igazán találta meg formáját, sikertelenül próbált vigaszágon bejutni a legjobb tizenhat közé, végül a mezőny második felében végzett.

Szász Csaba

: an accessible web community