2021. május 9, vasárnap.
Hirdetéscustom_html_banner1

Tordán kezd a Szejke SK

Húsz helyett 24 csapat vesz részt a román másodosztályú férfi kézilabda-bajnokságban. A Székelyudvarhelyi Szejke SK a C jelű csoportba kapott besorolást, amely küzdelmei Tordán kezdődnek jövő hét végén.


Az október végén bemutatott másodosztályra vo­natkozó csoportbeosztást megváltoztatta az elmúlt héten a Román Kézilabda Szövetség, mert a benevezők száma húszról huszonnégyre nőtt. A két tízes csoport helyett a szövetség végül három mellett döntött, egy csoportba nyolc együttes került, a Székelyudvarhelyi Szejke SK a C-csoportba kapott besorolást.

Az udvarhelyi csapat ellenfelei a következő csapatok lesznek: Segesvári VSK, Temesvári CSU Poli, Tordai Potaissa II-es csapata, Kolozsvári Universitatea, Nagyváradi VSK, Temesvári CNOPJ (Olimpiai Központ) és Nagybányai Minaur Akadémia.

A bajnokság alapszakaszát jelen állás szerint buborékrendszerben játsszák a csapatok, összesen négy ilyen torna lesz, mindegyiken 3 vagy 4 fordulót játszanak le. Az első ilyen torna a tervek szerint jövő hét végén Tordán lesz, a Gheorghe Barițiu sportcsarnokban. A menetrend szerint a Szejke SK pénteken, november 20-án 19 óra 45 perckor a házigazda Tordai Potaissa II-es csapata ellen kezd, másnap 16.30-tól folytatja a Kolozsvári U ellen, a harmadik fordulóban pedig vasárnap, november 22-én 12 óra 10 perctől Temesvárral csap össze.

Idén ez lesz az egyetlen turné, a második (ebben már négy fordulót rendeznek) 2021. január 21. és 24. között. A harmadik tornával február 19–21-én megkezdődnek a visszavágók, ebben is három forduló lesz, az utolsót pedig március 18. és 21. között (négy forduló) rendezik.

A három nyolccsapatos csoportból az első két helyezett, valamint a két legjobb harmadik jut tovább a feljutási tornára, természetesen csak azok a csapatok, amelyeknek feljutási joga van – a C csoportból a Szejke, a Segesvári VSK, a Kolozsvár U és Nagyvárad, mivel a Temesvári Poli CSU, a Temesvári CNOPJ, a Minaur Akadémia és a Torda II. nem juthatnak fel.

A nyolcsapatos feljutási tornát (ezt április 16. és 21. között rendezik majd) kiesős rendszerben tartják a csoportbeli helyezések alapján (a párosítás: A1 – egyik legjobb harmadik, A2 – másik legjobb harmadik, B1 – C2 és B2 – C1), az első kettő (a döntősök) feljut a Bölények Ligájába. Az elődöntők vesztesei a legfelsőbb osztály 11. és 12. helyezettjeivel játszanak osztályozó tornát május 28. és 30. között, itt már körmérkőzések lesznek, az első kettő ősztől a Bölények Ligájában játszik majd.

A másodosztályra vonatkozórészletes szabályzatot a szövetség honlapján lehet megtalálni.HN-információ

Kapcsolódó cikkek:

Több mint 5500 személyt oltottak be ma délig a bukaresti oltási maratonon

A szervezők szerint péntek délután óta 5547 személyt immunizáltak, 2261-et a Palotacsarnokban és 2186-ot a Nemzeti Könyvtárban. A péntek délután négy óra és hétfő reggel...

Fakitermelőket bírságoltak

Panasz alapján a Környezetőrség biztosai két erdőkitermelési munkálatokkal foglalkozó vállalkozást ellenőriztek a Nagy Kürüc telep határában. A helyszíni vizsgálatok során bebizonyosodott, hogy az erdőkitermelési munkálatokat...

Elegendő az oltóanyag a nyájimmunitás eléréséhez

Románia garantáltan elegendő oltóanyagot kap a nyájimmunitás eléréséhez - jelentette ki péntek este a COVID-19 elleni oltáskampányt koordináló országos bizottság (CNCAV) elnöke. Dr. Valeriu Gheorghiţă...

Legfrissebb