Többszörös betörőt és ittas autóvezetőket fogtak – Rendőrségi hírszemle

Illusztráció

Hamis jogosítvánnyal közlekedő, ittas sofőrt, illetve egy lakásokba betörő tolvajt is azonosítottak az elmúlt hétvégén a rendőrök. A Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság híreit szemléztük.

Lebukott a sofőr

Hamis jogosítvánnyal közlekedett szombaton kora este egy 21 éves parajdi fiatalember, akit a 13/A jelzésű országúton, Farkaslaka községben igazoltattak a rendőrök. A sofőr egy Ukrajnában kiadott hajtási engedélyt mutatott fel a hatóságiaknak, ám rövid vizsgálat után kiderült, hogy az illető jogosítványa hamis. Az ügyben eljárást indított a rendőrség.

Ittasan vezetett

Anyagi károkkal járó balesetről értesítették péntek délután a 112-es egységes segélyhívószámon a gyergyószentmiklósi rendőröket. A helyszínre kiérkező hatóságiak megállapították, hogy a balesetben érintett egyik sofőr lehelete erősen alkoholos volt. A 42 éves helyi férfi megtagadta a szondáztatást és a vérvételt, annak ellenére, hogy ez bűncselekménynek minősül. Ez ügyben is eljárást indított a rendőrség.

Beszterce-Naszód megyei férfi fosztogatott Maroshévízen

Egy maroshévízi nő értesítette pénteken a rendőrséget, hogy ismeretlen tettesek hatoltak be lakásába, és elloptak egy táblagépet, illetve a hozzátartozó töltőt, és ezzel mintegy 300 lej értékű kárt okoztak. A rendőröket további három hasonló esetről értesítették. A bejelentések alapján szintén egy maroshévízi nőtől elloptak két mobiltelefont és 180 lejt. A kár értéke mintegy 1500 lej.

További két eset csak rablási kísérlet szintjén maradt. A házigazdák igyekeztek elkapni az egyébként seprűt eladásra kínáló személyt, de mindkét esetben elmenekült. Rövid nyomozás után a rendőrök előállítottak egy Beszterce-Naszód megyei 24 éves férfit, akinél megtalálták az ellopott javak egy részét. A tettes személyt 24 órára őrizetbe vették, majd elrendelték 30 napos letartóztatását is. Lopás és rablási kísérlet miatt eljárást indított a rendőrség.