2021. április 14, szerda.
Hirdetéscustom_html_banner1

Több volt benne

Először rendezte meg a Független Labdarúgó-egyesületek Szövetsége az Európa-bajnokságot.
A debreceni tornán ott volt Székelyföld is. A csapat bizakodva utazott el, közel volt az első meccsen a győzelemhez, végül pedig három vereséggel zárt, így a hatodik helyen zárt a mezőnyben.

Székelyföld – Felvidék mérkőzés. Elfogytak a székelyek a végére
Székelyföld – Felvidék mérkőzés. Elfogytak a székelyek a végére

Szerdán kezdődött, tegnap lapzártánk után ért véget a ConIFA labdarúgó Európa-bajnokság. Az első elképzelések szerint az eseményt tizenkét együttes részvételével szervezték volna meg, aztán a létszám nyolcra csökkent, majd végül hatra. Mint ahogy kétszer a helyszín is: Budapest helyett végül Debrecen lett. A mezőnyben mindvégig ott volt a Székelyföld Labdarúgó Egyesület neve is.
A Jakab Zoltán által irányított gárda jó mérkőzéssel kezdett, a tavalyi világbajnok, Nizza Grófság ellen. A fiúk két ízben is vezettek, végül a francia ellenlábas fordítani tudott, így 3–2-re diadalmaskodtak. A második csoportmeccsen egy félidőn át tartott a székelyeknél a lendület a Felvidékkel szemben, itt is alulmaradtak. A helyosztón pedig a magyarországi cigányválogatott ellen amolyan levezetőmeccset játszottak.
Az eredmény ellenére nem volt letörve a tréner: „Be kell látnunk, hogy egy ilyen tornára úgy kell menned, hogy azelőtt legalább egyhetes felkészülést rendezel, pár barátságos mérkőzést játszol. Mi ezt nem tudtuk megtenni, mint ahogy a legjobb összeállítást sem küldhettem a pályára. Kicsit el kellene gondolkozni azon, hogy milyen székely válogatott az, ahol alig szerepel udvarhelyi és csíki labdarúgó. Mint ahogy azon is, hogy ezt a csapatot egy budapesti ember tartja fenn. Összességében a fiúk megtették a tőlük telhetőt, mint ahogy a rendezvény is elért a célját. A reális eredmény számunkra egy kisdöntőn való részvétel lett volna, de ez most nem jött össze.”
A szakember kijelentésére csak annyit, hogy az FC Székelyudvarhely a harmadosztályos selejtezőmeccs miatt nem engedte el labdarúgóit, mint ahogy az FK Csíkszereda vezetősége tartja magát még az elején hozott döntéséhez, vagyis a sportolói nem mehetnek a Székelyföld LE-be játszani.
Ami a jövőt illeti, az elképzelések szerint augusztus 20-án Budapesten egy négyes tornát rendeznének, ahol a székelyek mellett pályára lépne Felvidék, Kárpátalja és a magyar cigányválogatott.

Eredmények
1-es csoport: Székelyföld LE – Nizzai Grófság 2–3 (1–0) /Csíki D., Magyari Sz., illetve Delerve 2, Tchokounte; kiállítva: Dénes N. és Kovács Á. (mindketten Székelyföld)/; Felvidék – Székelyföld 3–1 (1–1) /Dálkoni A., Magyar Z., Kósa M., illetve Magyari Sz./; Felvidék – Nizzai Grófság 1–4 (1–3). A végeredmény: 1. Nizza 6 pont, 2. Felvidék 3, 3. Székelyföld 0.
2-es csoport: Padánia (Olaszország) – Roma válogatott (Magyarország) 3–2 (1–1), Roma válogatott – Ellan Vallani (Man-szigetek) 1–3 (1–1), Padánia – Ellan Vallani 1–0 (0–0). A végeredmény: 1. Padánia 6 pont, 2. Ellan Vallani 3, 3. Roma válogatott 0.
Az 5–6. helyért: Roma válogatott – Székelyföld 4–2 (1–1) /Oivido J. 2, Irhas I. és Horváth S., illetve Silion P., Máté J./.
Elődöntők: Ellan Vallani – Nizzai Grófság 1–3 (0–2), Padánia – Felvidék 5–0 (3–0).
A kisdöntő és döntő tegnap este lapzárta után ért véget.

Kapcsolódó cikkek:

Zsuzsi mesevilága: a csupa rózsaszín sütiműhely

András Zsuzsi tíz éve készít süteményeket, tortákat. Amikor elkezdte, alig volt 9 éves. „Minden egy szülinapi bulival indult: egy adag muffint készítettünk édesanyámmal ajándékba...

Menesztették az egészségügyi minisztert – Nincs veszélyben a kormánykoalíció

Menesztette tisztségéből Florin Cîţu kormányfő Vlad Voiculescu USR-s egészségügyi minisztert, a tárca vezetését ügyvivő jelleggel Dan Barna miniszterelnök-helyettes veszi át. Az Államelnöki Hivatal megerősítette,...

„Míg a többiek játszottak, én a farakás mögött faragtam”

György Gábor fafaragó mester Csíkszentkirályon született, nevelkedett és a mai napig ott él feleségével. Szülőfaluja idén Vitos Mózes-életműdíjjal köszönte meg a munkásságát. Faragott alkotásainak...

Legfrissebb