Több új ifjúsági pályázati program

FOTÓ: LÁSZLÓ F. CSABA / ARCHÍV

Több új tevékenységet is támogat pályázatok révén Hargita Megye Tanácsa – hangzott el tegnap a megyei önkormányzat által szervezett online közvitán, ahol áttekintették a megye 2021-es költségvetését, illetve észrevételeket és javaslatokat tehettek a megye lakosai.

Hargita Megye Tanácsa a 2021-es évi költségvetése esetében is igyekszik több ügyben megtalálni a fiatalokkal való közös munkát, partnerséget – hangoztatták a megyét vezető elöljárók a tegnapi közvitán. Hargita Megye Tanácsa néhány alintézményének igazgatója is felszólalt, beszámoltak az ifjúsággal kapcsolatos tevékenységeikről.
Többek közt elmondták: a megyei tanács pályázati programjai ebben az évben is igyekszik több fiatalt támogatni civil szervezeteken keresztül. Az ifjúsági pályázati programok támogatott tevékenységek köre hosszú, ahol megjelenik sok diáknak szóló tevékenység is. Pályázni lehet tematikus és cseretáborok szervezésére, diákok felkészítésére a képességfelmérő, valamint érettségi vizsgákra, illetve az iskolák didaktikai eszközeit is lehet fejleszteni.
Új támogatott tevékenységként a digitális oktatás fejlesztése is szerepel a megyeháza tervei között. Laptopokra és akár különböző szoftverekre is lehet majd pályázni. A sajátos nevelési igényű gyerekek is pályázhatnak a szükséges speciális eszközökre, illetve tevékenységekre. Egészségmegőrzési program is indul: az 1–8. osztályos diákok a sportolási lehetőségekért pályázhatnak. Nem utolsósorban pedig pályaorientációs és after school tevékenységekre is lehet támogatást nyerni, valamint máshova benyújtott pályázat önrészét is lehet támogatást kérni.

Szilágyi Dalma-Orsolya