Több szempontból is előnyös az új helyszín

A legkisebbek még a városközponti udvarban lovagolnak. Ez is változhat Fotó: Kertész László

Nyáron számolt be lapunk arról, hogy elköltözik a gyergyó­szent­miklósi Góbé Lovasudvar, azóta már több tevékenység is zajlott az új helyszínen. Parászka Géza, a lovasudvar vezetője akkor kifejtette: rég tervezték egy saját lovarda létrehozását, mondván, sok fejtörést okozott az állandó székhely hiánya, emellett nehéz volt, hogy nem a saját portájukon folytatták tevékenységeiket. Gyakorlatilag már teljesen kiköltöztek a Visszafolyó-patak két oldalán található háromhektáros területre, azonban Parászka elmondása szerint még sok a munka.

A legkisebbek még a városközponti udvarban lovagolnak. Ez is változhat Fotó: Kertész László
A legkisebbek még a városközponti udvarban lovagolnak. Ez is változhat Fotó: Kertész László

Öt év után költözött új helyszínre a gyergyó­szent­miklósi Ady Endre utcában található székhelyéről a Góbé Lovasudvar, Parászka Géza vezető elmondása szerint pedig olyannyira jót tett az új környezet, hogy az elmúlt évek egyik legsikeresebb nyarát tudhatják maguk mögött.
Megannyi tábort és több alkalmi lovaglási tevékenységet tartottak az új területen, a programokat pedig nemcsak itthonról, hanem külföldről is szép számban látogatták.
– Ideális körülményeket biztosít az új hely, amelyet mindenképp szeretnénk továbbfejleszteni – fogalmazott lapunknak Parászka Géza, mondván, villanypásztorral kerítették be a területet, az elkövetkező időszakban pedig építkezési munkálatok várhatók: a lovaknak istállót építenek majd, emellett edzőpálya, öltöző, nyeregtár, valamint parkoló kialakítása is tervben van.
Arra a kérdésünkre, hogy mikor készül el a lovarda, Parászka megjegyezte: ha rajtuk múlna, már egy hónapon belül minden készen lenne, azonban az ügyintézés ritmusát tekintve kiszolgáltatott helyzetben vannak.
Parászka Géza városközponti otthonának hátsó kertjében is zajlanak lovas tevékenységek, tegnapi ottjártunkkor kisgyermekek tanultak lovagolni. A vezető elmondása szerint a legkisebbeket egyelőre nem vinné ki az új helyszínre, ezt pedig a Visszafolyó nehezebb megközelíthetőségével indokolta.
– A kicsik számára előnyös, hogy a városközponti helyszín szinte minden iskolához és óvodához közel van, azonban eljöhet az időszak, amikor ők is az új székhelyen lovagolnak majd – közölte Parászka Géza, rámutatva: ha teljesen kiköltöznek, akkor a gyermekek csoportos szállítását is igyekeznek megoldani.
A Góbé Lovasudvar jelenleg 10 hátassal rendelkezik, amelyek a nyarat már az új helyszínen töltötték.

Kertész László