Több mint tízezer résztvevőt számláltak

[dropcap]S[/dropcap]ikeres volt a 11. EMI-tábor, több mint 10 ezer fesztiválozót számoltak a rendezvény öt napja alatt. Az előadások, különféle programok és a koncertek iránt is nagy volt az érdeklődés. A szervezők szerint az eredeti helyszínre való visszaköltözés igazolta a reményeket.
– A költözés miatti szervezési nehézségek ellenére is jól sikerült a tábor, napközben 1000-1100 heti jegyesünk volt a rendezvényeken, esténként a koncertekre pedig átlagosan 1300-1500-an látogattak ki naponta, így összesen 11 ezer résztvevőt számoltunk – mondta el tegnapi sajtótájékoztatóján Sorbán Attila Örs főszervező, az Erdélyi Magyar Ifjak (EMI) elnöke. Hozzátette, büszke a szervezőcsapatra, mely 80 főből állt, de 50 fős kisegítő csapat is dolgozott, hogy minden gördülékenyen menjen. A főszervező megjegyezte, komolyabb incidensek, balesetek nem történtek a táborban, s bár az ellenőrök idén is jelen voltak, mindent rendben találtak.
– Idén a korábban már beváltak mellé sok új programpontot szerveztünk, ilyen volt például a Hagyományőrző tér, a pihenősarokként elképzelt Szénás, valamint a Jogaink sátor, mely a tábor egyik legnagyobb sikerének bizonyult – itt a román törvénykezés egyes elemeit és a fontosabb jogokat ismertették a résztvevőkkel. Minden tematikus sátorban jelentős volt a részvételi arány, sok előadás telt házzal zajlott – mondta el Szűcs Péter, az EMI alelnöke. Hangsúlyozta, ami sikeresnek bizonyult idén, azt a következő években is megtartják majd. A Jogaink sátor kapcsán fogalmazódott meg egyébként az ötlet, hogy internetes jogsegélyszolgálatot indítsanak szeptembertől.
– Köszönet a gyergyóiaknak, akik kijöttek a táborba és azoknak is, akik segítettek a szervezésben – tolmácsolta a szervezők nevében az EMI elnöke. Leszögezte, EMI-tábor jövőre is lesz, a helyszín pedig marad Gyergyószentmiklós.

Lázár Hajnal

: an accessible web community