Több millió lejes fejlesztés kezdődik Borszéken

Mik József polgármester és Cseke Attila miniszter

Közel 31 millió lejből újulhat meg Borszéken az iskola, a kulturális központ, utakat korszerűsítenek és szociális otthonokat építenek. Az ezzel kapcsolatos aláírt finanszírozási szerződést adta ma át Mik József polgármesternek a fürdőtelepülésen tett látogatása során Cseke Attila fejlesztési, közigazgatási és közmunkálatokért felelős miniszter. A munkálatok az iskola felújításával már idén ősszel elkezdődhetnek.

„Nagyon fontos ez a mai nap a település életében. Hiszen egy fontos pályázatunk esetében értünk az előkészítési folyamat végére” – fogalmazott a szerződés átadásának eseményén Mik József polgármester. Hozzátette, a városháza munkatársai nagyon sokat dolgoztak azért, hogy ez a pályázat megvalósuljon. Az elöljáró elmondta, a projekt értéke 31 millió lej, ebből a Regionális Operatív Programon keresztül kapott vissza nem térítendő támogatás közel 22,8 millió lej, míg a város önrésze eléri a 8,3 millió lejt. Összesen 18 helyszínt érint a pályázat, többek között benne van az iskola teljes körű felújítása és felszerelése, ezen kívül a felsőborszéki kultúrház teljes felújítása, több épület lebontása és újraépítése, illetve számos infrastrukturális beruházás: parkolók és sportpályák építése, utak aszfaltozása, közterek rendezése, játszóterek építése.

A polgármester kiemelte, óriási lehetőség ez a városnak, amit nem szabadott elszalasztani. „Rengeteg munka van a háttérben, pont egy éve, amikor kitört a koronavírus járvány, akkor dolgoztunk a legtöbbet a kollegákkal, sokszor éjszakába nyúlóan” – jelentette ki a városvezető, hozzátette, a következő tíz évben összesen 43 projektet indít el az önkormányzat, ebből 27-et már az idén.

HN-információ