Több fa is az úttestre dőlt Hargita megyében

Az erős szél fákat döntött az úttestre Hargita megyében — derül ki a Hargita Megyei Olt Katasztrófavédelmi felügyelőség közleményeiből.

Maroshévíz felől a Creanga csúcs felé vezető emelkedőn, a  DN 15-ös úton a forgalom egyik iránya áll. A maroshévízi tűzoltók igyekeznek felszabadítani az utat.

Szépvíz és Gyimes, Borszék és Maroshévíz között is kidőlt egy-egy fa, a szépvízi és a borszéki önkéntes tűzoltók már közbeléptek.

Gyergyószentmiklós és Gyilkostó között a forgalom mindkét irányban áll a D12-es útra dőlt fák miatt. Az Országos Közutak dolgozóival felvették a kapcsolatot a felszabadítás érdekében.

A DN 13A útvonalán, az Anna panzió területén az egyik sáv forgalma áll a kidőlt fák miatt. A csíkszeredai tűzoltóság legénysége egy komplex beavatkozó járművel úton van, hogy megtisztítsa az utat.

Csíkszentmárton közelében, a DJ 123D jelzésű úton az egyik sávon szintén megállt a forgalom. A csíkszentkirályi önkéntes tűzoltók úton vannak a tisztázásra. Csíkszentimre területén szintén kidőlt néhány fa.

A kedvezőtlen időjárási körülmények (szél és eső) miatt  többen is villanyáram nélkül maradtak a Gyilkos-tó, Csinód, Egerszék, Csíkverebes, Csatószeg és Csíkszentsimon, Várhegy, Ivómezeje, Csíkszereda és Hargitafürdő környékén. Az energiaszolgáltató vállalat munkatársai a helyszínen dolgoznak a hibák kijavításán.

Borzonton a DN13-as útszakaszon is blokkolja a forgalmat egy kidőlt fa, az alfalvi önkéntes tűzoltók már dolgoznak az út felszabadításán.

HN-információ

: an accessible web community