Tisztújítás az RMDSZ székelykeresztúri szervezeténél, Klein László az új elnök

Illusztráció

Megtartotta tisztújító közgyűlését Székelykeresztúr RMDSZ szervezete. A helyi művelődési házban múlt csütörtök este a szervezet szavazatra jogosult tagjai szép számban jelentek meg az eseményen, közel száz résztvevővel határozatképes lett a tisztújító közgyűlés.

 

Sándor Barna az Udvarhelyszéki RMDSZ ügyvezetője, a keresztúri szervezet megbízott elnöke, majd Bíró Barna Botond, az Udvarhelyszéki RMDSZ elnöke köszöntötte a jelenlévőket.

– Közösséget nem csak beruházásokkal lehet építeni, hanem társadalmi munkára is szükség van – szögezte le a széki szervezet elnöke, hozzátéve ez lesz a helyi szervezet legfontosabb feladata a következő években, és ebben partner a szövetség területi elnöksége.

A következőkben dr. Simó Ildikó szólalt fel, aki a helyi önkormányzati frakció fontos, de nem túl kényelmes ellenzéki szerepéről, eddigi tevékenységéről számolt be.

Ezt követően az egyetlen elnökjelölt, Klein László bemutatkozása következett, bár sokan ismerték eredményes sportolói tevékenysége okán: többszörös országos bajnok futsalkapusként, és a helyi focicsapat, a Székelykeresztúri Egyesülés vezetőjeként már bizonyított. Emellett harmadik mandátumát tölti a helyi önkormányzat testületében, mint RMDSZ-es képviselő.

A 45 éves jelölt kiemelte, a lakosság problémáival szeretne foglalkozni. Célja ugyanakkor a megerősíteni szervezetet, talpra állítani, visszanyerni a város polgárainak bizalmát. Mint mondta, nem RMDSZ-sikert és győzelmet akár, hanem keresztúri sikert és a keresztúri lakosok sikerét.

A közgyűlés titkos szavazattal egyöntetűen megszavazta a jelöltet, így RMDSZ Székelykeresztúri Szervezetének új elnöke Klein László lett. Ezt követően a tisztségviselő nevesítette az elnökségi tagokat. A közgyűlés látható többséggel elfogadta, hogy a következőkben a szervezet elnökségének tagja legyen dr. Simó Ildikó, Nagy Csaba Attila, Kolumbán Sándor, Nagy Levente, Antal István és Rátz István. Sándor Barna ügyvezető elnök elégedetten jegyezte meg, meggyőződése: elhivatott emberek fogják a keresztúri szervezetet működtetni, sikerre vinni.

Faluvégi Bartha Noémi