Tisztább vizet a pohárba

Új víztartály. Utolsó simítások átadás előtt Fotó: Hadnagy Éva

Már csak az utolsó simítások vannak hátra, és befejeződik a korondi vízhálózat teljes körű felújítása és bővítése. A munkálatok több mint két évvel ezelőtt kezdődtek el. A beruházást a helyi önkormányzat európai uniós támogatásból valósította meg.

Több mint két éve tartó projekt végéhez közelednek Korondon. A helyi önkormányzat ugyanis sikeresen hívott le európai uniós forrásokat, amelyből felújították a vízhálózatot. Nemcsak korszerűsítési munkálatokat végeztek, hanem bővítéseket is – tudtuk meg Katona Mihály polgármestertől.
Az elöljáró elmondta, forrásokat fogtak össze, szigetelték a vízveszteség csökkentése érdekében, korszerűsítették a meglévő tartályokat, de újat is építettek.
– A ravaszliki, 300 köbméteres víztartályt, amelyik idáig is megvolt, felújítottuk, illetve mellé építettünk egy teljesen új, szintén 300 köbméteres tartályt – közölte.
Mint mondta, a település Farkaslaka felőli kijáratánál lévő 80 köbméteres tartályt elbontották, helyére pedig egy jóval nagyobb kapacitású, 500 köbméterest építettek, ezzel is növelve a hatékonyságot. A tisztítótartályok is korszerűsítéseken estek át, a tószegi részen a meglévő 80 köbméteres helyett egy jóval nagyobbat, 150 köbméter víz befogadására alkalmasat építettek. A munkálatoknak köszönhetően jelentősen csökken a vízveszteség és a víz minősége is javulni fog. A kivitelezési munkálatok több mint két évvel ezelőtt kezdődtek el, és a polgármester szerint a hónap végére, június 30-ig, sikerül lezárniuk a projektet. Jelenleg területrendezési munkálatok zajlanak, az utolsó simítások az átadás előtt. A beruházás értéke egyébként közel 3,5 millió lej.

Hadnagy Éva

: an accessible web community