Tiszta vizet öntenének a pohárba

A Magyar Polgári Párt (MPP) székelyudvarhelyi polgármesterjelöltje Mike Levente – jelentették be tegnap a párt Kossuth utcai székhelyén tartott sajtótájékoztatón, ahol jelen volt Mezei János pártelnök is.

Tervekről, programról, az önkormányzati képviselők listájáról egyelőre nem esett szó a tegnapi sajtótájékoztatón, hiszen, mint mondták, még negyvenöt nap áll rendelkezésükre, hogy ezt megtegyék, csupán a polgármesterjelölt személyét jelentették be. Szeretnék, hogy Udvarhely felzárkózzon a fejlődés szakaszába, és csapatot építve a fejlődésre fókuszáljon.

Mike Leventét, a Magyar Polgári Párt udvarhelyi elnökét indítják a város polgármesteri tisztségéért a soron következő helyhatósági választásokon. 

– Kevesen emlékeznek, hogy a kétezres évben megtartott helyhatósági választásokon független önkormányzati jelölt voltam, tehát már viszonylag fiatalon érdekelt a közélet. 2009-től a Magyar Polgári Pártot képviselem a tanácsban, és nem ültem át máshová a rosszabb időszakokban sem. Lehetőségem volt végignézni a zöldek által megtámogatott Bunta-féle adminisztrációt, amiről azt gondoltam akkor, hogy rosszabb nem is létezhet. Az utóbbi négy évben láthattam Gálfi Árpád polgármesterkedését, és úgy gondolom, hogy Gálfi és „zöld” barátai ámokfutásának véget kell vetni. Öntsünk végre tiszta vizet a pohárba – fogalmazott Mike Levente.

Arról is szó esett, hogy szerettek volna egy rátermett, civil jelöltet, aki vezetheti a várost, de a civilek most is a megszokott, partról való kiabálást választották. Amikor felkérték őket, nem vállalták a megmérettetést. Sajnálatos módon az elmúlt időszakban vita, veszekedés mutatkozott a város politikai életében, és a jövőben szeretnék ezeket mellőzni, mondták. Csapatban gondolkodnak, és az önkormányzati képviselőjelöltek listáját is hamarosan összeállítják – ígérték. 

Annyit még hozzátettek: Székelykeresztúron polgármesterjelölttel és teljes listával indul az MPP, de Siménfalván, Bögözben, Kápolnásfaluban, Szentegyházán, Parajdon és Homoródszentmárton községben is indítanak polgármesterjelöltet.