Tervekből nincs hiány

Sajtótájékoztató a buszon. Közelebb hoznák a falvakat a városhoz Fotó: Asztalos Ágnes

Teljesen átalakítanák, korszerűvé tennék a tömegközlekedést Székelyudvarhely vonzáskörzetében. Naponta többször megforduló, több mint húsz települést érintő buszjáratokkal csökkentenék az autósforgalmat és adnának lehetőséget a lakosoknak a környezetbarátabb, kényelmesebb utazásra. Tegnap próbajáraton modellezték az elképzelést, az útra a sajtó is meghívást kapott.

A Márton Áron téren szálltunk fel egy elektromos autóbuszra, amellyel tegnap a nagy terv kezdeményezői bejárták az összes tervezett útvonalat. Sinka Arnold, a megyei önkormányzat RMDSZ-frakciójának képviselője elöljáróban elmondta, hogy jelentős előrelépést jelent majd a projekt a vidéki és a városi lakosság életminősége szempontjából. Hetek óta többen – helyi és megyei önkormányzati képviselők, községi polgármesterek – dolgoznak azon a kezdeményezésen, amely a közösségi közlekedés közös megoldását célozza meg, tegnap a felmerülő logisztikai problémákat, a fenntarthatóság lehetőségeit, a menetidőket mérték fel.

Megoldásra váró feladat

A projektben Székelyudvarhely és a környező települések, Farkaslaka, Felsőboldogfalva, Máréfalva, Fe­nyéd és Oroszhegy vesznek részt, a továbbiakban Zetelaka is csatlakozik. Az autóbuszra felszálló polgármesterek (Kovács Lehel farkaslaki, Bokor Botond fenyédi, Zsombori Levente felsőboldogfalvi és Kovács Imre máréfalvi településvezető) vázolták, hogy mennyire fontos a város vérkeringésébe bekapcsolni a falvakat. Az említett településekről rengeteg diák jár be, sokan dolgoznak Székelyudvarhelyen, vagy épp az ügyintézés miatt kell bejönniük, itt van a kórház, és még a keddi piacnap is jelentős mértékben érinti a vidéki lakosságot.
Egy olyan tömegközlekedési hálózatot dolgoznak ki, amely túlmutat a ritkán közlekedő és csak a városi autóbusz-állomáson megálló járatokon. A terv a menetrend szerinti vidéki járatokat összekapcsolná a székelyudvarhelyi közösségi közlekedéssel, több megállót és számos csatlakozási lehetőséget kínálva fel.
– A városi tömegközlekedést is erősíti a terv, hiszen ezek a járatok végigmennek a főbb útvonalakon. Összehangoltan elindított szolgáltatással el tudjuk érni, hogy minél többen tegyék félre az autót, amit a jelenlegi üzemanyagárak még aktuálisabbá tesznek – mondta Benedek Árpád Csaba székelyudvarhelyi RMDSZ-es önkormányzati képviselő.
A jelen lévő polgármesterek pedig egybehangzóan állították, hogy a térség legfontosabb megoldásra váró problémája a tömegközlekedés.

Indul a busz. Fenntartható tömegközlekedés Udvarhelyszék szívében Fotó: Asztalos Ágnes

Sükőtől Ivóig

A cél érdekében megalakult a Transcom Udvarhelyszék Közösségi Fejlesztési Társulás, amelynek folyamatban van a bejegyzése. Ugyanakkor Székelyudvarhely Fe­nyéd­del közösen a Környezetvédelmi Alaphoz nyújtott be egy pályázatot, amelynek értéke több mint ötmillió lej, elektromos autóbuszok vásárlását, hat éjszakai töltőállomást és két gyors töltőállomást tartalmaz. Legalább hat nagy autóbuszra van szükség, amelyből mindig öt járná az útvonalakat. A már kidolgozott menetrend szerint az öt járat napi 200 kilométert tenne meg, öt községet érintene, de nemcsak a községközpontokban, hanem a beosztott településeken is megállnak majd a buszok, több helyen is akár. Farkaslaka községen belül például öt településen szállhatnának fel és le az utasok, de a buszjáratok egészen Ivóig, Máréfalva fölött a Cekend aljáig elmennek, továbbá olyan apró kis falvakat is bekapcsol a projekt a körforgásba, mint Sükő, Farcád és Hodgya. Székelyudvarhelyen tíz megállóval számolnak a Jézus-kápolnától Kadicsfalváig, mindenik járat befutna a Márton Áron térre, ahonnan szükség esetén tovább folytatható az utazás egy másik irányba, másik buszjárattal. A töltőállomásokat a végállomásokon szerelnék fel. Naponta 5-7 alkalommal járnák végig a buszok az útvonalakat, óránként, legfeljebb kétóránként menne végig egy-egy járat.
Mindeközben elindult a busz a Márton Áron térről. A városi kórház előtti megállóig még megtudtuk, hogy a projekten dolgozók azt remélik, hogy 2023 végén, 2024 elején el is indulhat a szolgáltatás. Közelebbről gazdasági jellegű számításokat végeznek el a fenntarthatóság megvizsgálására, felmérik a lakossági igényeket is. A polgármesterek tudatában vannak annak is, hogy kezdetben az önkormányzatoknak hozzá kell majd járulniuk a járatok működtetéséhez, de bíznak benne, hogy siker koronázza majd a projektet.

Asztalos Ágnes

: an accessible web community