Térségi orvosi ügyelet Szentegyházán

Április 1-én, este 8 órától kezdődően indult az állandó orvosi ügyelet a Szentegyházi Egészségügyi Központban, amelynek a felújított Gyerekosztály épülete ad otthont.
A családorvosok éjszaka, hétvégén és ünnepnapokon is állandó ügyeletet tudnak biztosítani. A program szerint hétfőtől csütörtökig este 8 és reggel 8 óra között, péntektől hétfőig pedig péntek délután 6 órai kezdettel egész hétvégén egészen hétfő reggel 8-ig lesz biztosítva az ügyelet.

Az állandó orvosi ügyelet fontos előrelépésnek számít a térség (Szentegyháza, Kápolnásfalu, Lövéte és Homoródalmás) egészségügyi ellátása szempontjából, hiszen a kisebb sürgősségi eseteket el tudják látni, a súlyosabb eseteket pedig stabilizálni tudják – közölte Lőrincz Csaba polgármester.

“Ezúton is köszönöm a családorvosoknak és asszisztenseiknek az aktív hozzáállását.
Ugyanakkor hálásan köszönöm a Hargita megyei Egészségbiztosítási Pénztár igazgatójának, Duda Tihamérnek, a Hargita megyei Közegészségügyi Igazgatóság igazgatónőjének, Dr. Tar Gyöngyinek, valamint Dr. Konrád Judit menedzser asszonynak, a Hargita megyei Sürgősségi Kórház vezetőjének és Sándor Ilonának, a helyi Egészségügyi Központ vezetőjének az előremutató együttműködést” – írja közleményében a polgármester.

HN-információ