Teljesítették a kéréseket

A Hargita Megyei Munkaerő-elhelyező Ügynökség összegezte az április végéig beérkezett és feldolgozott igényléseket, amelyek a műszaki munkanélküli segélyre vonatkoznak.

Összegzett a munkaerő-elhelyező ügynökség                                                        Fotó: Archív / László F.Csaba

Március óta növekedett a munkanélküli személyek, illetve a műszaki segélyt igénylők száma Hargita megyében. A kormányzat egyelőre még nem döntött ebben a kérdésben, a konkrét megoldások még váratnak magukra – tudtuk meg Jánó Edittől, a megyei munkaerő-elhelyező és szakképző ügynökség osztályvezetőjétől. Az áprilisi statisztika szerint 5087 regisztrált munkanélkülit tartanak számon, a májusi adatok még nem elérhetők.
– Összesen 1939 munkaadónak lett kifizetve a műszaki munkanélküli segély, ez a megyében 14 116 alkalmazottat érintett – mondta az osztályvezető. Hozzátette, hogy a kérések 95%-át már sikerült feldolgozni és teljesíteni. Az erre kifizetett pénz összege 22 872 806 lej. Jánó Edit hangsúlyozta, hogy ezek áprilisra vonatkozó adatok. A vezető megjegyezte: alig tíz igénylést kell még jóváhagyni, amelyek a munkaadók bevonásával közösen, egyeztetés alatt vannak.

Fülöp Orsolya