Hirdetés

Télies körülmények jellemzik a közutakat, de zavartalan a forgalom

Télies körülmények között zajlik a közlekedés Hargita megyében a 12A jelzésű országút Csíkszeredától Bákó megye határáig tartó szakaszán, illetve a 12C jelzésű országúton, egészen Neamţ megyéig – tájékoztatott az útfenntartó és útépítő vállalat brassói területi igazgatósága. A Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság szerdai közlése szerint ugyanakkor sem elakadás, sem forgalmi korlátozás nincs a megye közútjain.

Hírszerkesztő: Kiss Előd-Gergely
Becsült olvasási idő: 1 perc
Télies körülmények jellemzik a közutakat, de zavartalan a forgalom
Illusztráció Fotó: Kovács Hont Imre / Archív

Az útfenntartó vállalat Agerpres hírügynökség által szemlézett közleménye szerint a csíkszeredai útfenntartó vállalat 22 munkagépet vetett be, 382 tonna csúszásgátló anyagot szórt ki a 11B, 12, 12A, 12C, 13A, 13B, 13C és 15 jelzésű, behavazott országutakra. A 12C jelzésű országút Gyergyószentmiklós és Gyilkostó közötti szakaszán egy úttestre zuhant fenyőfát kellett eltávolítaniuk az útkarbantartóknak. A megye többi útján nincsenek gondok.

A Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság ugyanakkor szerda reggel közölte: télies körülmények között zajlik a közlekedés ugyan, de sem elakadás, sem forgalomkorlátozás nincs Hargita megye közútjain.

Kedden Hargita megye közútjainak nagy részén téliesek voltak az útviszonyok a sűrű havazás miatt, és a 13A jelzésű országúton Székelyudvarhely és Csíkszereda között, illetve a 15-ös országúton, Maroshévíz és Borszék között ideiglenesen korlátozták a teherautók forgalmát.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!