Tej, kifli és alma nélkül kezdődik a tanév

Hosszú az út a borítékbontástól a szerződés aláírásáig, a diákok hamarabb érnek iskolába

Augusztus közepén jelent meg az elektronikus közbeszerzési rendszerben (SEAP) az általános iskolások számára meghirdetett tej-kifli, illetve alma program kiírása, és a cégek szeptember végéig jelentkezhetnek – így biztos, hogy tízórai nélkül kezdődik az idén a tanév.

Hosszú az út a borítékbontástól a szerződés aláírásáig, a diákok hamarabb érnek iskolába
Hosszú az út a borítékbontástól a szerződés aláírásáig, a diákok hamarabb érnek iskolába

[dropcap]A[/dropcap] tavaly az előző évek rossz tapasztalataiból kiindulva külön figyelmet fordítottak arra, hogy időben meghirdessék az iskolai tej-kifli programra vonatkozó pályázatot, és már augusztus folyamán lebonyolították a közbeszerzést, így az iskolai tanév első napjától kaphatták az óvodások és az 1–8. osztályba járó tanulók a tízórait. Az idén azonban csak augusztus közepén tette közzé az elektronikus közbeszerzési rendszeren (SEAP) Hargita Megye Tanácsa az erre vonatkozó kiírásokat.
Ennek alapján a tejre kiírt pályázatra, amelynek becsült értéke 4,8 millió lej, szeptember 24-ig, a kiflire, amelynek becsült értéke 2,5 millió lej, szeptember 29-ig, az almára pedig, amelynek becsült értéke összesen 1,9 millió lej, szeptember 30-ig lehet ajánlatokat benyújtani – tájékoztatott a megyei önkormányzat sajtószolgálata.
Ugyanezeken a dátumokon lesznek a borítékbontások, amit az elektronikus licit követ, amennyiben több ajánlat érkezik be, illetve tíz nap áll rendelkezésre az óvások benyújtására, ezt követően köthetnek szerződést. Ennek megfelelően az óvodások és az 1–8. osztályos diákok legalább október 10-ig csak az otthonról vitt tízóraira számíthatnak, az iskolai tej, kifli és alma kiszállítását csak később kezdik el a majdani nyertesek.

Háromszéki Eszter