Tehetséggondozás a gyermekvédelmi rendszerben

Online koncertet, ezt követően pedig adománygyűjtési akciót szervezett az INEFFABLE együttes, amelynek célja a megyei gyermekvédelmi rendszerben élő tehetséges diákok továbbtanulásának támogatása volt. A kedvezményezett számára csütörtökön adták át az összegyűlt pénzt a zenekar tagjai és a gyermekvédelmi igazgatóság képviselői.

HN-információ

A 2020 decemberében tartott online koncertet az INEFFABLE együttes, majd adománygyűjtési akciót is szervezett, hogy támogathassa a gyermekvédelmi rendszerben élő diákokat. Ezúttal a Bélbori Elhelyezőközpont keretében működő gyergyóvárhegyi családi típusú ház kedvezményezettjének, a 14 éves Asan Simion Cristiannak adták át a begyűlt összeget.

Az együttes menedzsere, Bodó István elmondta, hogy a december 26-i jótékonysági koncert tulajdonképpen a folytatása volt a 2019. májusában megtartott Hargita megyei zenészek Hargita megyei gyermekekért című jótékonysági fesztiválnak, melyen fellépett az INEFFABLE zenekar is. A 2019-ben összegyűlt pénzt teljes egészében a Hargita megyei gyermekvédelmi rendszer tehetséges gyermekeinek a sport- és kulturális tevékenységeire használták. Akkor több, mint 50 gyermek élt a lehetőséggel, közülük haton zenei képzésre kértek támogatást, és a következő évben is folytatták tanulmányaikat zenei téren.

– Nagyon megtetszett nekünk, hogy második évben is visszairatkoztak, úgy értékeltük, hogy ez egy fajta elhivatottságot jelez. Így született meg az ötlet, hogy a decemberi online koncertünkhöz csatoljunk egy adománygyűjtési akciót is, melynek célja a 6 gyermek közül a legtehetségesebb továbbtanulásának a támogatása volt. A gyermekek között meghirdettünk egy versenyt, mind a haton beküldtek egy-egy videóanyagot, amit a zenekar tagjai értékeltek. A pontozásos alapon kiválasztott nyertes Asan Simion Cristian lett, neki adtuk át a 900 lejes adományt csütörtökön este – mondta Bodó István.

A Hargita Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Vezérigazgatóság vezetője, Elekes Zoltán elmondta: a gyermekvédelmi rendszerben élő gyermekek tehetséggondozása tíz éves múltra visszatekintő törekvés, ezért örömükre szolgált, hogy a zenekar több éve nemcsak fellépőként, hanem kezdeményezőként és szervezőként is részt vállal ebben a tevékenységben.

Forrás: Hargita Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Igazgatóság közleménye