Tartsátok itthon a pontokat!

Eredményes volt az előre begyakorolt megmozdulás | Fotó: SR Brasov (videofelvétel)

Második itthoni mérkőzésén első hazai pályán szerzett pontjaiért száll harcba a Székelyudvarhelyi FC, amely a labdarúgó 3. Liga ötödik fordulójában a Prahova megyei SK Păuleşti csapatát fogadja. Az FK Csíkszereda szintén hazai környezetben a Știința Miroslava gárdáját fogadja, a piros-feketék első sikerükért hajtanak.

Vendéglátóként lép pályára pénteken 17 órától a Székelyudvarhelyi FC és az FK Csíkszereda II. is a labdarúgó 3. Liga ötödik fordulójában. Míg a székelyudvarhelyiek hazai pályán nem szereztek még pontot, addig a csíkiak vendéglátóként ezt mindig elérték, igaz, a győzelem még várat magára.
Hazai pontszerzésben eddig nem remekelt a Székelyudvarhelyi FC, igaz, nem is adódott erre túl sok lehetőség: az eddigi négy mérkőzésből mindössze egyen volt vendéglátó az udvarhelyi csapat, amelyet el is vesztett a Barcarozsnyói Olimpic Cetate ellen. Idegenben már jóval több babér termett Gabriel Rădulescu legényeinek, hiszen előbb Zernyestről, majd a Cenk alól hozták el a pontokat. A brassói találkozón egy tökéletesen kivitelezett ellentámadásból, majd egy begyakorolt szögletrúgásból talált be az SZFC, utóbbi Mitra Szilárd javaslatára került be a csapat „eszköztárába”.
– A mérkőzést megelőző napon gyakoroltuk 20-25 percen keresztül. Még nem tökéletes, de még csiszolgatunk rajta – közölte a játékos/másodedző. Elmondta, hogy ezeket a technikai elemeket a korábbi években leste el, amikor más csapatok színeiben magasabb szinten játszott. – Van még a tarsolyomban néhány mutatvány, oldalszabadrúgásnál, illetve szögletrúgásnál is van még két variáció, melyeket szeretnék begyakorolni a fiúkkal, hogy a későbbiekben beépíthessük a játékunkba – fogalmazott Mitra Szilárd. Legközelebb pénteken lesz erre lehetősége a 3. Liga ötödik játéknapján az SK Păuleşti ellen, a sétatéri stadionban 17 órától kezdődik a meccs, és ha jól jön ki a lépés, első pontjait szerezheti meg hazai pályán az SZFC. A székelyudvarhelyi találkozónak csak egy célja lehet: a hazai győzelem.
Az FK Csíkszereda eddig minden hazai meccsén pontot szerzett, igaz, mindkét alkalommal csak egyet. A gólszerzés is szegényes volt a piros-feketék részéről, hiszen eddig csak egy csíki találat született, az is a nyitófordulóban a Ceahlăul elleni hazai találkozón. A megyeszékhelyi csapat első győzelméért hajt, igaz, a pénteken meccsen nem lesz túl könnyű, hiszen a Ştiinţa Miroslava eddigi bajnoki találkozóinak felét megnyerte. A pénteki mérkőzésnek még van egy tétje: a visszavágás. A Ştiinţa Miroslava legutóbb 2017. május 26-án, a 3. Liga 2016/2017-es idényének utolsó fordulójában járt Csíkszeredában, akkor a vendégek nyertek és jutottak fel a másodosztályba, míg az FK még két évet lehúzott a 3. Ligában.

Labdarúgás

3. Liga, az 5. fordulóban. 1. csoport: péntek, 17 óra: FK Csík­szereda II. – Ştiinţa Miroslava.

5. csoport: péntek: Székelyudvarhelyi FC – SK Păuleşti.

4. Liga, 4. forduló: szombat: Balánbánya – Agyagfalva (11), VSK Gyergyószentmiklós – Roseal (13), Székelykeresztúr – Zetelaka (14), Gyer­gyó­szár­hegy – Golimpiakosz (16); vasárnap: Csíkcsicsó – Csíkszentsimon (16.30). Homoródalmás szabadnapos.

5. Liga, Udvarhely körzeti, 3. forduló. A csoport: vasárnap: Nagygalambfalva – Siménfalva (11), Szentpéter – Oklánd (14), Bögöz – Gagy (14), Szentábrahám – Felsőboldogfalva (14), Kobátfalva – Etéd (17), Farcád – Szentpál (17). B csoport: vasárnap: Kápolnás – Farkaslaka (11), Parajd SK – Korond (11), Bogárfalva – Máréfalva (14), Zeteváralja – Alsósófalva (14), Lövéte – Zetelaka II. (17), Varság – Malolmfalva (17).

5. Liga, Csík körzeti, 2. forduló. szombat: Gyi­mes­bükk – Csíkkozmás (16.30); vasárnap: Csíkszentmihály – Csík­szent­györgy (11), Csík­szép­víz – Csíkszentimre (13.30), Kászonlatíz – Csík­szent­domokos (13.45), Lázárfalva – Csík­szent­király (16.30).

Ifjúsági Liga és Elit Liga U17. Nyugati csoport, a 6. fordulóban: vasárnap: Aradi UTA – FK Csíkszereda (12, illetve ).

U19-es és U17-es országos bajnokság, 6. csoport, a 5. fordulóban: szombat ISK Székelyud­varhely – ISK Brașovia Brassó (12, illetve 14).

Elit Liga, U16. I. csoport, a 6. fordulóban: szombat FK Csíkszereda – Sepsi OSK (12).

Női 1. Liga, a 4. fordulóban: vasárnap: Marosvásárhelyi SE – FK Csíkszereda (10), Nagykomlósi Banat Girls – Székelyudvarhelyi Vasas Femnina (11).

Szász Csaba

: an accessible web community