2021. szeptember 19, vasárnap.

Társbajnokok csúcsösszecsapása

tartanak a jégkorong Erste Liga elődöntő párharcai is. Érdekesség, hogy a társbajnokok ezúttal az elődöntőben kerülnek össze, így csak az egyikük jut a fináléba. A Ferencváros-Telekom – Csíkszeredai Sportklub elődöntő első meccsét műsorára tűzte az M4 Sport is.

Ferencváros-Telekom – Csíkszeredai Sportklub, illetve Brassói Corona – Debreceni DEAC párharcokat rendeznek a jégkorong Erste Liga elődöntőjében. Az előző idénnyel ellentétben, amikor két lentebbre rangsorolt együttes is kiharcolta a továbbjutást, idén az alapszakasz első négy helyezettje folytathatja a négy között. Itt már nincs ellenfélválasztás, a reguláris periódusban előrébb végzett gárda a negyediket kapja, míg a második és a harmadik csatáját előbbi kezdi pályaelőnnyel. Az esélyek latolgatásába egyelőre nem megyünk bele, a lényeg, hogy a küzdelmek ma kezdődnek, a további meccsnapok pedig a következők: március 17., 20., 21., 23., 25. és 27. Utóbbi 3 dátumot nyilván csak szükség esetén veszik igénybe a küzdő felek.
Érdekesség, hogy a tavalyi szezonban a Ferencváros-Telekomot és a Csíkszeredai Sportklubot hirdették ki bajnoknak a koronavírus okozta járványügyi intézkedések miatt az elődöntőknél félbeszakított idényben, míg egy évvel korábban a Ferencváros 4–1-es összesítéssel verte a csíkiakat.
Az idei szezonban is parázs egymás elleni meccseket vívtak a felek. Nyitásként – a szezon első meccsén – 7–6-os zöld-fehér győzelem született, szétlövések után, majd a második meccsen kategorikus hazai siker született. Csíkszeredában egymást követő két napon találkoztak a felek. Az elsőt a Sportklub nyerte 6–4 arányban, míg a másodikon budapesti sikert könyvelhettünk el (5–1). Összesítésben tehát 3–1-re nyerte az alapszakasz párharcát a Fradi.
A rájátszásban viszont mindig más és más hokit játszanak a felek. A sorozat negyeddöntőjében a Ferencváros-Telekom a MAC HKB Újbudát, míg a Csíkszeredai Sportklub a Gyergyói HK-t búcsúztatta, egyaránt 4–1-es összesítéssel.
Remek formában levő két csapat csatázik majd a fináléba jutásért.

Nézhető a mai Fradi – Sportklub
Örömhír a hokiszurkolók számára, hogy az M4 Sport 5 mérkőzést is kész közvetíteni, amihez persze az kell, hogy a párharcok hosszabb ideig tartsanak 4 körnél. Ami biztos: máris képernyőre került az a mai Ferencváros-Telekom – Csíkszeredai Sportklub összecsapás, illetve a március 20-i és 21-i Debreceni DEAC – Brassói Corona is, utóbbiakon kora délutáni időpontokban, azaz 15.05 perckor dobják be a korongot. Tervben van emellett az 5. és a 7. Ferencváros-Telekom – Csíkszeredai Sportklub közvetítése, amennyiben sor kerül ezekre.

Combs a negyeddöntő legjobbja
Remek párharcokat és több kiemelkedő teljesítményt is lehetett látni az Erste Liga negyeddöntőjében. Hét góljával és két asszisztjával kiemelkedett a Csíkszeredai Sportklub amerikai csatára, Jack Combs, aki hátára vette a csapatát a Gyergyói HK ellen.
Az ersteliga.hu – a sorozat hivatalos oldala – egy rövid interjút is készített az amerikai csatárral, akit a korábbi meccsekről és a Ferencváros-Telekom elleni párharcról is kérdezték. „Az első két meccs ráadásban dőlt el, utána sokkal jobban koncentráltunk arra, hogy betaláljunk a hálóba, amikor lehetőségünk adódott erre” – fogalmazott Combs a Gyergyói HK elleni meccsekről.
A Ferencváros-Telekom elleni meccsre ráfordulva megjegyezte: „Ez nagyon jó sorozatnak ígérkezik, két remek csapat között. Mindkét együttesnek van stílusa, megmutatta már az erejét és meg akarja nyerni idén a bajnokságot. Nagyon szoros elődöntőre számítok, ami könnyen elmehet hét meccsig is. A sok utazásra nem lehet felkészülni, a buszon csak megpróbálsz pihenni és aludni, amennyit csak lehetséges. Van-e olyan terület, ahol javulnia kell a csapatnak? Szerintem egy csapat esetében sosem lehet azt mondani, hogy ennél már nem lehet jobban játszani. A hoki sosem tökéletes, mindig lehet valamit jobban csinálni.”
„Mielőtt a Csíkszeredához igazoltam volna, nem tudtam, milyen lesz a színvonal, de nagyon lenyűgözött az itt tapasztalható tehetség és karakter. Sok remek játékos hokizik a ligában” – jegyezte meg véleményét az Erste Ligáról, majd a szurkolókról is szót ejtett, vagyis inkább a hiányukról – „Sokat hallottam arról, hogy nekünk van a legjobb szurkolótáborunk, szóval csalódás, hogy nem lehetnek ott a meccseken. Néhány megnyilvánulásukat valóban láttam, hogy mennyire szenvedélyesek, és remélem, visszatérhetnek a lelátóra még ebben a szezonban.”

Az elődöntő műsora
Március 16., kedd, 1. mérkőzés: Brassói Corona – Debreceni DEAC (18.30), Ferencváros-Telekom – Csíkszeredai Sportklub (19.00)
Március 16., szerda, 2. mérkőzés: Brassói Corona – Debreceni DEAC (18.30), Ferencváros-Telekom – Csíkszeredai Sportklub (19.00).
Március 20., szombat, 3. mérkőzés: Csíkszeredai Sportklub – Ferencváros-Telekom (18.30), Debreceni DEAC – Brassói Corona (16.05).
Március 21., vasárnap, 4. mérkőzés: Csíkszeredai Sportklub – Ferencváros-Telekom (18.30), Debreceni DEAC – Brassói Corona (16.05).
Március 23., kedd, 5. mérkőzés (ha szükséges): Brassói Corona – Debreceni DEAC (18.30), Ferencváros-Telekom – Csíkszeredai Sportklub (21.00).
Március 25., csütörtök, 6. mérkőzés (ha szükséges): Csíkszeredai Sportklub – Ferencváros-Telekom (18.30), Debreceni DEAC – Brassói Corona (20.30).
Március 27., szombat, 7. mérkőzés (ha szükséges): Brassói Corona – Debreceni DEAC (18.30), Ferencváros-Telekom – Csíkszeredai Sportklub (21.30).

Darvas Attila

TOVÁBBI CIKKEK:

Szejkefürdőn találkoztak az unitáriusok

A zord időjárás és a szűnni nem akaró eső sem tántorított vissza azt a több száz zarándokot, akik részt vettek szombat délelőtt a 22....

Arafat: a Covid-igazolvány nem diszkrimináció

Raed Arafat belügyi államtitkár szombaton kijelentette, hogy az uniós Covid-igazolványt bizonyos tevékenységekhez való hozzáféréshez kötelezővé tevő kormányhatározat nem jelent korlátozást, és nem lehet diszkriminációról...

Videó – Székely Gazda 2021. szeptember 18.

Mai műsorunkban ellátogatunk Csíkcsomortánba, ahol aláírásra került egy iskolák és különböző intézmények közötti partnerszerződés mely a szakoktatás fejlesztését célozza meg a húsfeldolgozás területén, utána...

Legfrissebb