Tapasztalatcsere a Magyar Színházi Szövetség szervezésében

Tapasztalatcsere a Tomcsa Sándor Színházban. Kétnapos műhelymunka FOTÓ: WWW.UDVARHELY.RO

Kétnapos tapasztalatcserét szervez a Magyar Színházi Szövetség (MASZÍN) április 7-én és 8-án a tagszínházak könyvelőségein és PR-osztályain dolgozó munkatársainak. A műhelymunka helyszíne Székelyudvarhely, az esemény házigazdája a Tomcsa Sándor Színház.

A tapasztalatcserén részt vevő öt társulat – a Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulata, a Temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház, a nagyváradi Szigligeti Színház, a Csíki Játékszín, valamint a székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház – közel harminc munkatársa vesz részt.
A Magyar Színházi Szövetség (MASZÍN) 2016-ban alakult azzal a céllal, hogy érdekképviseleti támogatást és hátteret nyújtson az erdélyi magyar színházak számára, szakmai továbbképzéseket szervezzen, valamint teret adjon a tagszínházak repertoárjából reprezentatív keresztmetszetet kínáló vándorfesztiválnak. A MASZÍN alapítói a Temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház, Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulata, az Aradi Kamaraszínház, a nagyváradi Szigligeti Színház, a székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház. A Csíki Játékszín 2018-ban csatlakozott a MASZÍN-hez.

Péter Ágnes