Tanulók Országos Tanácsa: A következő tanév szeptember 6-án kezdődön és június 4-én érjen véget

Illusztráció

A Tanulók Országos Tanácsa (CNE) szerint a 2021-2022-es tanévnek szeptember 6-án kellene elkezdődnie és 2022. június 4-én zárulnia.

A Tanulók Országos Tanácsa hétfői közleményében leszögezi, már februárban felhívták a figyelmet arra, hogy a 2021-2022-es tanév struktúrája nem kiegyensúlyozott, és hogy az erre vonatkozó döntést a szociális partnerekkel való reális konzultálás nélkül hozta meg a szaktárca. „A CNE továbbra is fenntartja azon véleményét, hogy az iskolai évnek 2021. szeptember 6-án kell kezdődnie és 2022. június 4-én végződnie.”

A CNE képviselői szerint az általuk javasolt struktúra „kiegyensúlyozottabb” tanévet eredményezne mind a hetek számát, mind a nyári hónapokban az iskolapadban töltött napok számát illetően, amikor az osztálytermekben uralkodó hőség kellemetlen.

Ami a tárca azon szándékát illeti, hogy a 2022-2023-as iskolai évtől meghosszabbítsa a tanítási időszakot, a CNE rámutat, a jobb eredmények elérése érdekében a megoldást az oktatás minőségének javítása jelentené.

Az oktatási szakterületen végzett kutatások kimutatták, hogy nincs jól meghatározható összefüggés az iskolában töltött napok számának növelése és a PISA-teszteken elért eredmények között” – szögezik még le.

HN-információ/Agerpres