Tananyagot fejlesztenek

Önálló feladatvégzés, pozitív tanulási élmény, differenciált tananyag a nyolcadik osztályosoknak a képességfelmérő vizsgákra való felkészüléshez. Több témakör – matematika, természettudomány, történelem, szövegértés –, három régióból összesen 22 gyakorló pedagógus munkája, közel ezer elkészült feladat, összesen 117 audiovizuális magyarázat, amely könnyebbé és élvezetesebbé teszi a tanulást a gyerekek számára – íme a Seven Smart Steps projekt néhány számadatban kifejezve.

A Seven Smart Steps az Erasmus+ program egyik projektje, amelynek célja a modern oktatási módszerek népszerűsítése, a digitális oktatás fejlesztése. A lebonyolításban partner Hargita Megye Tanácsa, a szlovákiai Innonet n. o., a magyarországi Új Esély Egyesület és a Regionet Alapítvány gyergyói Térségi Fejlesztési Központja mellett.
A gyakorlatba ültetés során már lezárult a tananyagfejlesztés és a tesztoktatás, és a közös munka eredményeként megszületett egy színvonalas, gyakorló pedagógusok által készített differenciáló tananyag a nyolcadikosok számára. A tananyag alap- és segítőfeladatokból, valamint szöveges vagy videós magyarázatokból áll.
Az alkalmazás pozitív tanulási élményt biztosított a gyerekeknek, egyes diákok több órát is eltöltöttek az útvonalban a tesztoktatás során. A visszajelzések alapján a résztvevők egyértelműen élvezték az alkalmazásban való tanulást.
– Hargita megye úttörő az országban a digitális oktatás tekintetében, több innovatív kezdeményezést támogatunk. A technológiai fejlődésnek köszönhetően előtérbe került a digitális oktatás, amely maga után vonja a szükséges fejlesztéseket. Ennek fontosságát felismerve veszünk részt hasonló projektekben, ezek részét képezik a Hargita megyei digitális cselekvési tervnek, amely illeszkedik az országos stratégiába, és amelynek célja a Hargita megyei tanintézetek felzárkóztatása felszerelések biztosításával és a pedagógusok képzésével – mondta a projekt kapcsán Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.
Az alkalmazás és az elkészült tananyagok használata díjmentesen vehető igénybe, csupán regisztrálni kell a rendszerben az alábbi linken: https://tanlet.classyedu.eu. A bemutatóanyag regisztráció nélkül is megtekinthető a következő linken: https://tanlet.classyedu.eu/app/, androidos készüléken az alkalmazás Google Play áruházból való letöltésével. A belépéshez az interregioforum@gmail.com e-mail-címet kell használni, és a matematika jelszót!

HN-információ

: an accessible web community