Talpon maradni, vagy elbukni

A lehető legtöbb ponttal kell hazatérjen a Sportklub Fotó: László F. Csaba / Archív

Három mérkőzést játszik hétvégén a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata az Erste Ligában, amely magyarországi kiszállás egyben az utolsó is lesz, legalábbis az alapszakaszban. A lehető legtöbb pontot szeretnék begyűjteni a kék-fehérek, hogy megőrizzék esélyüket az első négy közé kerüléshez.

A lehető legtöbb ponttal kell hazatérjen a Sportklub Fotó: László F. Csaba / Archív

Még négy-négy mérkőzést kell letudjanak a jégko­rong Erste Ligában érdekelt alakulatok az alapszakaszban, amely végén eldől, hogy ki folytatja a felsőházban és ki az alsóházban, ami a középszakaszt illeti. Jelen állás szerint az Újpest, illetve a Csíkszeredai Sportklub küzd a negyedik helyért, amely felsőházat ér. A két csapat között ugyanis három egység a különbség.
A Leo Gudas–Hozó Levente edzőpáros által felkészített csíki csapat a hátralevő négyből alapszakaszbeli meccsből hármat letud a hétvégén, amikor sorrendben a Vienna Capitals II. (péntek, 18.50), a MAC Budapest (vasárnap, 19), illetve a Fehérvári Titánok (hétfő, 19.30) vendégei lesznek. A Sportklubnak a lehető legtöbb pontot kell begyűjtenie az esélyek életben tartásáért. Ehhez viszont vissza kell térjenek a megszokott stabil játékhoz és el kell tüntetni a Brassói Corona ellen mutatott utolsó mérkőzés nyomait, amikor semmi nem működött.
– Az új év első meccsein lépünk jégre, amelyek közül mindegyik borzasztóan nehéz lesz. A legutóbbi játéknapon az eredmények kedveztek nekünk, de ahhoz, hogy az első négybe kerüljünk, minél több pontot kell szerezzünk. Minden apróságra oda kell figyeljünk ezen a turnén, hiszen egy hiba végzetes lehet számunkra, amely a felsőházi helyünket veszélyeztetheti – jegyezte meg az elindulás előtt Hozó Levente másodedző.
Az Erste Liga hétvégi műsora: péntek: Vienna Capitals II. – Csíkszeredai Sportklub (18.50), Ferencvárosi TC – Újpest (19), DVTK Jegesmedvék – Brassói Corona (19.30), Fehérvári Titánok – Dunaújvárosi Acélbikák (19.30); vasárnap: Dunaújvárosi Acélbikák – Brassói Corona (18), MAC Budapest – Csíkszeredai Sportklub (19), DVTK Jegesmedvék – Ferencvárosi TC (19), Újpest – Vienna Capitals II. (19.30); hétfő: Fehérvári Titánok – Csíkszeredai Sportklub (19.30), MAC Budapest – Brassói Corona (20).

Darvas Attila