Tálas Huba visszatér Székelyudvarhelyre

A Dinamo elleni meccs legjobbja. Ferenczi Botond 10 gólig jutott | Fotó: Hodgyai István

A cím talán megtévesztő lehet, a Bölények Ligája harmadik játéknapjának udvarhelyi mérkőzésére valóban visszatér Tálas Huba, az SzKC korábbi csapatkapitánya, nyilván ezúttal a Tordai Potaissa színeiben teszi ezt és ellenfélként lép majd pályára a VSK Székelyudvarhely elleni bajnokin.

Ma két mérkőzést rendeznek a román férfi kézilabda élvonalában, a Bukaresti Steaua a dobogós Konstancai CSM-t fogadja, a VSK Székelyudvarhely pedig a bajnokságban negyedik helyen álló Tordai Potaissa együttesét látja vendégül 18 órától a városi sportcsarnokban.
Az udvarhelyiek első bajnoki pontjaikat szeretnék begyűjteni, a nyitófordulóban elszenvedett bákói vereség után a vasárnapi, a címvédő Dinamo elleni hazai meccsen a pontszerzés „lehetetlen küldetésnek” minősült. A mai ellenfél keretében várhatóan ott lesz a székelyudvarhelyi kézilabda egyik meghatározó alakja, Tálas Huba. Az SZKC egykori erőssége legutóbb júniusban lépett pályára Székelyudvarhelyen, épp a volt csapata élvonalba jutásának 15. évfordulója alkalmából rendezett gálamérkőzésen. Ezúttal azonban már bajnoki pontokért megy a csata.
Sipos Lóránt, a VSK vezetőedzője ezúttal sem számíthat minden játékosára, a lábadozó Kom­porály Attila mellett Jére Róbert sem épült fel teljesen, illetve az angolai Feliciano Nunes Couveiro bár megérkezett Udvarhelyre, átigazolási papírjai is rendben vannak, de a 22 éves átlövő még mindig vár a zöldkártyájára.
– Bár két különböző kaliberű ellenfélről beszélünk, a Dinamo után a Torda ellen is úgy lépünk pályára, hogy nincs veszítenivalónk. Megpróbáljuk maximálisan jól elvégezni feladatainkat a pályán, felkészültünk, lássuk, mire lesz elég – válaszolta érdeklődésünkre Sipos.
A VSK vezetősége ismételten felhívja a szurkolók figyelmét, hogy a mérkőzés előtti sorban állást elkerülendő, elővételben vásároljanak jegyet a klub székhelyén (Vásártér 12. szám, a Junior emeletén), ezt a mai napon 16 óráig még megtehetik. A jegyek ára: 20 lej, a diákok és nyugdíjasoknak féláron léphetnek be.

Szász Csaba

: an accessible web community