Szurkolóbarát verseny

A megyében több mint negyven éve rendeznek autóversenyeket, több tucat országos eseményre, de még nemzetközi megmérettetésre is sor került a Hargita lábánál. A sikeres versenyek elengedhetetlen tartozéka a részt vevő sportolókon kívül a sportbíró, akinek munkája legtöbbször a háttérben zajlik. László Róbert előbb nézőként, majd fotósként volt jelen több hazai ralin, több mint tíz éve sportbíróként tevékenykedik, ma ő vezeti a Hargita Megyei Autósport Bírók testületét, második éve viszont versenyszervezőként is jeleskedik. A Hargita Hill Climb Challenge szervezői igazgatójának az elmúlt évek során volt lehetősége több oldalról is megismernie az autóversenyeket, volt tagja különböző helyi és regionális versenyek, hegyifutamok szervezőcsapatának is.

– Mennyire értékeli sikeresnek az elmúlt évet, amely még a koronavírus-járvány árnyékában telt el?

– A Hargita Megyei Autósport Bírók testületének elnöki és egyéni sportbírói szempontjából is felemás évet zártunk decemberben: ugyanis több kinevezést szerettem volna elérni a gárda részére, és volt néhány verseny, amire személyesen is szerettem volna eljutni. Sajnos a munkahelyi elfoglaltság, a külföldi tartózkodás és a karantén is befolyásolta a testület tevékenységét. Szervezőként viszont egy jó évet zártunk, tavaly két eseményt szerveztünk és mindkettőről pozitívak a visszajelzések. Viszont annak örülök, hogy az elmúlt évben minden versenyen, amelyen jelen voltak a testületünk tagjai, pontosan láttuk el a sportbírói feladatokat..

– A legjobb verseny?

– Sem a hegyigyorsasági, sem a ralibajnokságban nem tudok megnevezni egy kiemelkedő eseményt azok közül, amelyeken részt vettem. A kollégáim és a hazai autósport-szerető társadalom visszajelzéseiből azonban úgy tűnik, hogy a Máramaros és a Bukovina Rali voltak a szimpátia-toplista tetején.

– Tavaly egy lelkes csapattal egy új projektet indítottak el: a Hargita Hill Climb Challenge-t. Milyennek értékeli mint szervező ezt a versenyt?

– Ahogy a verseny neve is utal rá, ez egy kihívás volt számunkra. Szerencsére a szervezőcsapat összetétele, az elhivatottsága, illetve a kiváló támogatás az önkormányzatok részéről sokat segített abban, hogy egy remek eseményt tudhassunk magunk mögött. Ez egy hosszú távú projekt, az első lépést megtettük, és most már az utolsó száz méteren vagyunk az idei versennyel, hiszen a hétvégén immár másodszor lesz hegyibajnoki futam Hargitafürdőn. Célunk volt idénre, hogy a tavalyihoz képest még magasabb színvonalú versenyt rendezzünk, és nem titkolt vágyam, hogy a Hargita Hill Climb Challenge egyfajta etalon legyen az országos hegyibajnokságban, mint ahogy annak idején a Hargita Rali is volt. Távlati cél, hogy a Hargita Hill Climb Challenge nemzetközi verseny legyen, ami részben megvalósulni látszik, hiszen van már bolgár nevezőnk. Ám az igazi nemzetköziségről akkor beszélhetnénk, ha az európai versenynaptárba is bekerülne a viadal.

– A tavalyi verseny után milyen volt a visszajelzés?

– A hargitafürdői esemény után felhívott egy vezetőségi tag a szövetség részéről, aki a következő mondattal illetett: „Gratulálok, Róbert, egyszerű sportbíróként lekörözted a tapasztalt szervezőket, magasra tetted a lécet!” Ez óriási megtiszteltetés, ami nem csupán engem illet, hiszen ez az eredmény a teljes szervezőcsapat érdeme, nélkülük nem tudtam volna ezt elérni. A sportolók pedig kellemesen csalódtak, hiszen második ligás versenyként jóval túlteljesítettük az elvárásaikat. A közösségi médiában több olyan megjegyzést is láttam, hogy „be kár, hogy nem voltam ott”. Minden visszajelzés pozitív volt.

– Hogyan zajlik a szervezés, mikor kezdik a munkát?

– A tavalyi versenyt követően egy kiértékelővel fogtunk neki az idei projektnek. A hiányosságok beazonosítása után az idei verseny ötletbörzéje volt soron, ahol mindent papírra vetettünk. Az ötleteléskor kiválasztottuk a nekünk legjobbnak tűnő versenyidőpontot, illetve két alternatív dátumot is kitűztünk. A mi esetünkben például az volt a legelső szempont, hogy a versenyt nyári hónapra időzítsük. Tavaly ugyanis áprilisban az időjárás eléggé hűvös volt, mi több, a pálya szélén még sok helyen ott volt a hó. A versenyévadok zárultával a szövetség meghirdette a pályázási határidőt a következő idény bajnokságaira, a benyújtott projektek elbírálása után a versenynaptárt a márciusi közgyűlésen hivatalosan is elfogadták. Innentől már minden szervező a szükséges költségvetésen dolgozik, ami szakáganként és bajnokságonként változik. A szervezőcsapatunk az első ötletbörzétől kezdve folyamatosan dolgozik, főleg a partnerségek kialakításában. A nagyobb – láthatatlan – tevékenység a papírmunka, ami a verseny előtt körülbelül két hónappal kezdődik, ilyenkor az engedélyeztetéshez szükséges összes dokumentáció elkészül és leadásra kerül az illetékes szervekhez. Egy hónappal a verseny előtt közzétettük a versenykiírást, amellyel párhuzamosan megkezdődött a sportolók nevezése is, ez ma este zárul. Egy hete ismertté vált a sportbírók száma, akiknek a szállását és étkeztetését is leszerveztük.

– De a hajrá még hátravan…

– Igen, a munka legmegterhelőbb része a verseny hetén van, gyakorlatilag mától a szervezőcsapat nagy része minden civil elfoglaltságot félretesz és kizárólag a versennyel foglalkozik. A hétre marad a végleges pályajelölés, a védőelemek – a gumiabroncsok vagy szalmabálák – elhelyezése, a különböző helyszínek, mint például a szurkolói zóna kijelölése és előkészítése, a kamerapróba stb. A verseny napján a szervezőcsapat száma felduzzad, a verseny lebonyolításába ugyanis becsatlakoznak a külsős emberek is, mint a sportbírók, rendőrség, csendőrség, tűzoltók, biztonságiak. Pszichikailag a versenynap a legmegterhelőbb, hiszen mindent össze kell hangolni, mint egy szerkezetet ahhoz, hogy jó legyen a végeredmény.

– Idén kissé változott a hegyi­bajnokság.

– Így igaz. Míg tavaly volt első és másodosztály, addig a szakszövetség idénre a hegyibajnoki divíziókat egybegyúrta, hogy ne sértse meg sem a feltörekvő második ligás, sem pedig a gyengén teljesítő első ligás szervezőket, és koefficiens-rendszert vezetett be. Most a bajnokság hat 1.2-es szorzójú és hat egyes szorzójú futamból áll, a végső rangsort öt 1.2-es és két 1-es szorzójú verseny eredményeiből adják össze. És minden sportolónak kötelező legalább két 1-es szorzójú futamon részt venni. Az 1.2-es és az 1-es koefficiensű versenyek közt az a különbség, hogy az 1.2-es két napot tart, és összesen kilenc felfutásból áll – 5 szabadedzés, 2 időmérő edzés és 2 futam –, míg az 1-es szorzójú verseny egynapos, és öt felfutásból áll – 1 szabadedzés, 2 időmérő edzés és 2 futam.

– A tavalyi versenyen még nem volt teljesen kész a 138A megyei út, idén viszont remek aszfaltszőnyegen száguldhatnak a pilóták.

– A kopóréteg tavaly valóban nem volt elterítve, ám mostanra a 138A megyei út a lehető legjobb állapotában van. Fontos tudni, hogy a tavalyhoz képest az új aszfaltréteggel, a szalagkorlátokkal és a vízelvezető árkokkal a pálya karakterisztikája sokat változott. Mi több, idén nem lesz a pályán lassító, ám a tavalyhoz képest valamivel rövidebb szakaszon lesz a konkrét versenyzés. A pálya hossza 3682 méter, a rajt és a cél között a szintkülönbség 246 méter, az általános emelkedési szint pedig 6,64%.

– Tavaly hagyományteremtőnek szánták a versenyt, és egy országos újdonsággal is jelentkeztek. A tavalyi újdonság marad, és esetleg lesz más is?

– Azzal, hogy idén is lesz Hargita Hill Climb Challenge, igazoltuk, hogy a tavalyi verseny nem egyedi volt, tehát idéntől már hagyományosnak tekinthető. A tavalyi premier idén is megmarad, és továbbra is kijelenthető, hogy a Hargita Hill Climb Challenge Románia egyetlen olyan hegyibajnoki futama, amelyen pénzdíjat is osztanak: ugyanis a Hegy Királya cím 500 eurós jutalommal jár. A díjat a versenyfutamokon elért legjobb időeredménnyel rendelkező pilóta kapja. Az idei újdonság a Fan Bus: a Csíki Trans Kft. jóvoltából a viadal rajtjától az érkezésig ingyenes szurkolói buszt indítunk, amely a pályán a nézők számára hivatalosan kijelölt helyeken megáll, így megkönnyítve az autósport-kedvelők pályára jutását. Az autóbusz a futam rajtja közelétől és Hargitafürdőig közlekedik. Aki pedig nem tud a helyszínen szurkolni, azok a futamokat a verseny közösségi oldalán, valamint a Prima Sport TV-n élőben követhetik.

Jakab Árpád

: an accessible web community