Szombaton az árvákért motoroznak

Motorosok a kisgyermekekért. Sokadik alkalommal segítenek

Árva gyermekek megsegítését célzó székelyföldi túrára készülnek a székelyudvarhelyi motorosok: a karitatív megmozdulásra szombaton délután a Patkóban gyülekeznek, délután 3-kor indulnak Gyergyó­szár­hegyre, mivel ez alkalommal az ottani gyermekotthon árváin segítenek.

Motorosok a kisgyermekekért. Sokadik alkalommal segítenek
Motorosok a kisgyermekekért. Sokadik alkalommal segítenek

[dropcap]S[/dropcap]zombaton indulnak az árvák megsegítésére rendezett segélytúrára Székely­udvarhelyről a motorosok. A karitatív megmozdulás magyarországi motorosok kezdeményezésre jött létre több mint tíz évvel ezelőtt, a mostani túra szervezője, a székelyudvarhelyi ifj. Pállfy Béla székely motorosként 2008-ban csatlakozott a megmozduláshoz. Azóta több száz árvának segítettek, így a gyergyószárhegyi, torockói és csíksomlyói gyermekekhez is túráztak már, idén pedig a gyergyószárhegyi gyermekotthonhoz térnek vissza.
– Legutóbb 2009-ben jártunk ott, akkor az adományok mellett egy kisbusz vásárlására gyűjtöttünk. Úgy tudom, hogy jó úton járnak az önellátás terén, saját gazdaságuk van, melyet a gyermekek rendeznek, de van egy nagy problémájuk, ezen próbálunk orvosolni – tudatta ifj. Pálffy Béla. Hozzátette, hogy az idén összegyűjtött pénzből egy kutat szeretnének ásatni az árváknak, mert az ivóvízrendszerük messze nem tökéletes, jó időben szárazak a vezetékek, rossz időben pedig sárlé folyik a csapokból.
Általában egy tank benzin árát helyezik el a tulipános ládába, aki viszont segítene, de nem tud részt venni az eseményen, adományát szombaton a székelyudvarhelyi gyülekezőn, a Patkóban adhatja át a szervezőknek. A segélytúra innen indul délután három órakor a Libánon keresztül a szárhegyi árvákhoz.
Természetesen a pénz mellett lehetőség van tárgyi adományokkal is segíteni, melyeket autóval szállítanak a gyermekotthonba: jó állapotú ruhaneműt, játékokat, tartós élelmiszertermékeket, tisztítószereket, illetve bármit, amire egy 5–15 éves gyermeknek szüksége lehet.
A szárhegyi gyermekek előadással és bográccsal várják a túra résztvevőit, a dolog érdekessége, hogy a helyszínen épp egy angoltábor zajlik azon gyermekek számára, akiket idén sehova nem tudtak elvinni nyaralni. A túra résztvevőinek ottalvási lehetőség is kínálkozik, továbbá egy tábortüzes estét is eltölthetnek Szárhegyen.

Szász Csaba

: an accessible web community