Színházon kívül a Figura Gyergyóalfaluban

Színházon kívül. Új programot ismertettek | Fotók: Figura Stúdió Színház

Gyergyóalfaluban kezdi a Színházon kívül című gyergyói-medencei turnéját a gyergyószentmiklósi Figura Stúdió Színház. Szeptember 26. és október 2. között kerül sor először a programra, lesz folytatás is.

A Figura Stúdió Színház öt nap alatt 13 előadást játszik majd a gyergyóalfalvi közönségnek, több helyszínen – mondták el a Petőfi Sándor Művelődési Házban tartott sajtótájékoztatón. Amint a házigazda György Botond elmondta, a korszerű épületet szeretnék megtölteni élettel, s mivel nincs saját társulatuk, nem is engedhetik meg maguknak, több intézménynek is felajánlották az alfalvi helyszínt. Bérletrendszert is tudtak hirdetni a visszajelzéseknek köszönhetően.

A legkisebbeknek a Fellegkuckó című babaszínházi előadást, a kisgyermekeknek, családoknak a Minden egér szereti a sajtot című meseelőadást ajánlja a színház a következő napokban. A Sövér Elek Szakközépiskola diákjai Az ember tragédiája című tantermi előadásból tudhatnak meg többet Madách művéről. Fiataloknak a nemrég bemutatott Portugál című kocsmaszínházi darabot az Aurora Bistróban, felnőtteknek a Káosz című vígjátékot tűzik műsorra a Petőfi Művelődési Központ nagytermében. Aki nosztalgiázni szeretne, elmehet a Botházi Mária novelláiból összeállított Mi… mi vagyunk! | Biorobot 2. című felolvasószínházi előadásra.

A műsorra tűzött előadások mellett szeptember 29-én este 8 órától kocsmakvízre várják az érdeklődőket háromfős csapatokban az Aurora Bistróban, illetve kulisszatúrára, közönségtalálkozóra hívják a nézőket a szeptember 30-i Káosz című előadás után.

– Igencsak húzós az összeállított program, reméljük, hogy zökkenőmentesen fog működni. Az a cél, hogy ismertessük meg magunkat, csempésszünk kultúrát, művészetet az emberek életébe. Ugyanakkor kíváncsiak vagyunk az emberek véleményére – jegyezte meg Albu István, a színház igazgatója.

Egy közösségi kiállítással is készülnek, amelyet tulajdonképpen a település lakói alakítanak, hoznak létre; ehhez a kiállításhoz várnak régi helyspecifikus fotókat hétfőtől a Petőfi Sándor Művelődési Központba vagy digitálisan a pr@figura.ro e-mail-címre.

Az alfalvi előadásokra jegyek elővételben kaphatók a Petőfi Művelődési Központ jegypénztárában vagy előadások előtt a helyszínen. Helyfoglalás és egyéb információk a 0752–227011-es telefonszámon kaphatók. Hasonló program októberben Gyergyócsomafalván, novemberben Gyergyóremetén, decemberben Gyergyóditróban lesz.  A Színházon kívül nevű turné létrejöttét Hargita Megye Tanácsa támogatta.

Barabás-Pál Hajnalka

: an accessible web community