Szezonnyitó kipipálva

Érmekkel tértek haza a magyar fővárosból a csíki sportolók | Fotó: Szőcs Renáta

Elkezdődött a rövidpályás gyorskorcsolyázók számára a 2022–2023-as versenyszezon: az elmúlt hétvégén Magyarországon tartották az első viadalt, amelyen részt vettek a Csíkszeredai Sportklub csapata is. Többen is dobogós helyen zártak.

Budapesten kezdődött el a hazai rövidpályás gyors­kor­csolyázók számára a 2022/2023-as versenyidény: a Csík­szeredai Sportklub csapata az Olympic Hopes nevet viselő viadalon vettek részt. A magyar fővárosi Gyakorló Jégcsarnokban az elmúlt hétvégén tartott nemzetközi versenyen a magyar és a csíki sportolók mellett cseh, litván, ukrán, szerb, horvát és osztrák sportolók indultak. A csíki sportolók közül többen is dobogós hellyel tértek haza.
Az F kategóriában a lányok között Lőrinczi-Mátéfi Viola-Veronika győzött András Vivien előtt, míg Veress Klára az ötödik lett, a fiúk között András Kevin a negyedik helyen zárt összetettben. Az összevont E-F kategória váltóversenyén Sportklub csapata – Lőrinczi-Mátéfi Viola-Veronika, András Vivien, Veress Klára – a harmadik lett.
Az E csoportban Fülöp-Hosszú Magor az ötödik, Lőrinczi-Mátéfi Balázs a 12. helyen zárt, míg a D kategóriában lányok Török Boglárka Anna a 19. helyen végzett.
A szezon első megmérettetésével maradéktalanul elégedett volt a Sportklub edzője.
– Sikerült jó eredményeket elérni, érmeket szerezni, mind egyéniben, mind összetettben, sőt a váltó versenyszámban is. Elégedett vagyok a csapatom teljesítményével, mindenki hozta a tőle elvárt eredményt. Örülök, hogy a sok nyári munka meghozta a gyümölcsét, hosszú még a szezon, folyamatosan dolgozni fogunk, hogy mindenki egyre jobb időket tudjon korcsolyázni. A következő verseny, amelyen részt veszünk Csehországban, lesz három hét múlva, amely a Danubia-sorozat első állomása. Most már lesz lehetőségünk Csíkszeredában is jégen edzeni – mondta lapunknak a csíkszeredaiak gyorskorcsolyaedzője.

Vlaicu Lajos

: an accessible web community