Szeretetnap és karácsonyi vásár

Adománygyűjtést és karácsonyi vásárt szervezett a csík­szent­már­toni ön­kor­mány­zat tegnap. Az eseményt változatos gye­rek­prog­ram­ok­kal tették színessé.


Idős rászorulók számára gyűjtöttek adományokat Csíkszent­mártonban, a Szeretetnap alkalmával. Negyedik alkalommal szervezték meg az eseményt, karácsonyi vásárral egybekötve, a kicsik számára pedig változatos gyerekprogramokat tartottak. Az esemény zárt körű volt, a község lakóinak szólt. A vásáron több mint tíz helyi termelő, kézműves kínálta termékeit, emellett kürtőskalács és meleg tea várta a családokat. Zenélt a Poszogó Fúvószenekar, felléptek a Labdarózsa gyereknéptánccsoport tagjai. Sipos Tünde, a Kőketánc Kulturális Egyesület vezetője gyerekfoglalkozásokat tartott a kicsik számára, és díjazták a rajzverseny nyerteseit.

Birtalan Sándor, Csík­szent­már­ton polgármestere szerint sikeres volt az adománygyűjtés, a lakosok pénzadománnyal és élelmiszerrel járultak hozzá a gyűjtéshez. Az adományokból az önkormányzati képviselők csomagokat állítanak össze, amelyet kiosztanak a rászorulók között.

Bocskor István, az önkormányzati testület tagja lapunk érdeklődésére elmondta: a cél a helyiek megszólítása, lehetőség biztosítása az adakozásra, a jótettre. Úgy véli, idén még inkább szükség van az ehhez hasonló gesztusokra, mint a korábbi években.