Szeptember végére készül el a jenőfalvi kultúrház

A közbirtokosság egykori, a kultúrotthonhoz kapcsolódó gazdasági épületének bontása késlelteti a több mint 1 millió lejes beruházásból megújult csíkjenőfalvi kultúrház átadását – tudtuk meg a felújítási munkálatokkal megbízott cég vezetőjétől. A kívül-belül megújult épület átadását a kivitelező a hónap végére ígéri.

Utolsó simítások a csíkjenőfalvi kultúrotthonon. Nem várt feladatot kapott a kivitelező
Utolsó simítások a csíkjenőfalvi kultúrotthonon. Nem várt feladatot kapott a kivitelező

Az eredeti elképzelések szerint július végére kellett volna befejeződnie a csík­jenőfalvi művelődési otthon felújítási munkálatainak, viszont pótmunkák miatt határidő-hosszabbítást kért a kivitelező – mondta el lapunk kérdésére Balázs-Bécsi József, az Impex-Auróra Kft. vezetője. A közbirtokosság gazdasági épületét kellett lebontanunk – fűzte hozzá a kivitelező cég képviselője.
– A művelődési ház udvarában található épületet hozzáépítették a kultúrházhoz, ezért a bontás után ezt a homlokzatot is teljesen fel kellett újítani, új nyílászárókkal kellett ellátni. Emellett egységesíteni kellett a főhomlokzaton is a nyílászárókat, a műanyag ablakkereteket fakeretekre cserélni és egyforma magasságba helyezni a közbirtokossági irodaként és a művelődési házként használt épületrészen egyaránt. Ezekre a munkálatokra kellett hosszabbítást kérnünk, de már az utolsó simításoknál járunk, és a csatornabekötéseket is elvégeztük, így legkésőbb október elején átadhatjuk az épületet a befektető társaságnak – sorolta lapunknak Balázs-Bécsi József.
A csíkjenőfalvi művelődési otthon épületének felújítását az Országos Beruházási Ügynökség bonyolítja le. Az épület nagyterme melegítőkonyhával, öltözővel ellátott rendezvényterem lesz, az északi épületrészt a közbirtokosság és a Caritas használja a továbbiakban is. A helyreállítás több mint 1 millió lejbe került.

Daczó Katalin