Szeptember elején várják a jelentkezőket

A Sapientia egyetem csíkszeredai székháza. Népszerűbbek a divatszakok Fotó: Sarány István

Szociológia, kommunikáció és PR szakon, illetve gazdasági informatika, valamint román nyelv és irodalom – angol nyelv és irodalom szakokon már a nyári felvételin beteltek a tandíjmentes helyek a csíkszeredai Sapientia egyetem karain, a többi szakra azonban még akár államilag támogatott helyekre is felvételizhetnek az érdeklődők az őszi időszakban. A felvételi második szakaszára szeptember elején kell iratkozni.

A Sapientia egyetem csíkszeredai székháza. Népszerűbbek a divatszakok Fotó: Sarány István
A Sapientia egyetem csíkszeredai székháza. Népszerűbbek a divatszakok Fotó: Sarány István

[dropcap]K[/dropcap]özzétette a csíkszeredai Sapientia egyetem a Műszaki és Társadalomtudományi, valamint a Gazdasági és Humántudományok karokon a nyári felvételi időszakot követően még üresen maradt helyeket.
A Műszaki és Társadalomtudományi karon minden államilag támogatott hely betelt a szociológia, valamint a kommunikáció és PR szakokon, fizetéses helyek azonban még ezen a két szakon is vannak.
A szociológia szakon 18 költ­séghozzájárulásos hely maradt az őszi felvételire és 27 hely a kommunikáció és PR szakon. A további öt szakon pedig tandíjmentes helyek is vannak – derült ki a felsőfokú intézménytől kapott kimutatásból.
HR-humánerőforrás szakon 7 tandíjmentes és 18 fizetéses hely van, élelmiszeripari mérnök szakon 10 államilag támogatott és 30 fizetéses helyre várják a diákokat, környezetmérnökin 12 ingyenes és 10 tandíjas, közélelmezési és agroturisztikai mérnök-menedzser szakon szintén 12 és 10 hely, míg élelmiszeripari biotechnológiák és génsebészet szakon összesen 6 költséghozzájárulásos üres hely várja a felvételizőket.
– Népszerűek voltak a nyári felvételi időszakban a gazdasági informatika és az összehasonlító irodalom szakok, itt nem maradtak tandíjmentes helyek, 8 diákot tudunk fogadni fizetéses helyre a gazdasági informatikán és 32-t a román nyelv és irodalom – angol nyelv és irodalom szakon – tájékoztatott Makó Zoltán dékán.
A Gazdaság és Humántudományok karon 4 tandíjmentes és 25 fizetéses hely van könyvelés és gazdálkodási informatika szakon, marketing szakon 11 államilag támogatott helyre várják az őszi felvételin a fiatalokat és 15 tandíjmentes helyre, agrár- és élelmiszer-ipari gazdaság szakon 23 ingyenes és 35 fizetéses, míg világ- és összehasonlító irodalom – angol nyelv és irodalom szakon 12 tandíjmentes és 15 tandíjas hely maradt az őszi időszakra.
A csíkszeredai Sapientia Műszaki és Társadalomtudományi karán szeptember 3–9. között iratkozhatnak a fiatalok az őszi felvételire, a szóbeli illetve írásbeli vizsgák szeptember 10-én lesznek, míg az eredményhirdetést is ugyanerre a napra időzítette a felsőfokú intézmény. A Gazdaság és Humántudományok karon szeptember 4–10. között várják a jelentkezőket, és ugyanebben az időszakban tarják a humán alapszakon a szóbeli vizsgát is.

Pál Bíborka