Székelyudvarhelyen nem marad el a Fuss NEKI!

Idén 9. alkalommal szervezi meg a Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvány a Fuss NEKI! adománygyűjtő sporteseményt, amely a helyi civil szervezetek törekvéseihez segít előteremteni a szükséges pénzalapot. 

Ajárványügyi helyzetre való tekintettel az is felmerült a szervezőkben, hogy idénről elmarad az esemény, ám a civil szervezeti képviselők és a futók véleményét kikérve, úgy döntöttek, belevágnak! Változás idén, hogy nem egy nagy közös futás lesz a Városi Parkban, hanem október 11-én, azonos időben ugyan, de más-más helyszínen fog szaladni/gyalogolni minden csapat – tudtuk meg Jakab Bernadett-től, az SZKA kommunikációért felelős munkatársától. A helyszínt is a civil szervezetek csapatai választhatják meg, akár a városon kívül is. Jakab elmondta, az is változás lesz idén, hogy a nagykövetek (futók) nem köröket, hanem kilométereket vállalnak majd. A Fuss NEKI! ütemterve szerint hétfőtől, azaz augusztus 3-tól már elkezdődött a jelentkezés, amely augusztus 24-ig tart. Az elmúlt pár napban több civil szervezet is érdeklődött a program iránt, ám a tapasztalatok szerint az utolsó napokban van a legnagyobb hajrá – tette hozzá a szóvivő. 

Változott a fontossági sorrend

A kialakult járványügyi helyzet miatt ugyanakkor arra ösztönzik a civil szervezeteket, hogy idén különös figyelemmel mérlegeljék, hogy milyen célokat, projekteket fogalmaznak meg, hiszen mind az egyéni, mind a közösségi prioritások megváltoztak. Figyeljenek ezekre a változásokra, és lehetőleg ezekre kínáljunk megoldást projektjeinkkel. Ugyanakkor arra is bátorítják az érdeklődőket, hogy akár kössenek együttműködéseket is más szervezetekkel, amennyiben hasonló célokat tűznek ki, így közös nagy csapattal hatékonyabban tudják azokat megvalósítani. 

Hasznos tudnivalók

Jakab Bernadatt, az SZKA kommunikációért felelős munkatársa továbbá elmondta, augusztus 17-én találkozót szerveznek a Fuss NEKI! program iránt érdeklődő civil szervezeteknek, amely során bármilyen kérdésre választ kaphatnak. A járványügyi szabályok betartása miatt délelőtt 10 órától és délután 5 órától is várják majd az érdeklődőket a Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvány Kossuth utcai székhelyén. Az eseményen való részvétel regisztrációhoz kötött, bejelentkezni a fussneki@szka.org e‑mail-címen lehet. A civil szervezetek jelentkezését követően a futók/nagykövetek toborzása következik, majd a támogatók, online felajánlások megtétele, a tényleges adománygyűjtő eseményre október 11-én kerül sor. A programmal kapcsolatos bővebb információkat a www.fussneki.ro oldalon kaphatnak az érdeklődők, illetve a Fuss NEKI! Facebook-oldalán, valamint a Fuss NEKI! 2020 Facebook-eseménynél.