Székelyudvarhely: A régi pártjából kizárták, újat alapított Gálfi Árpád

Még januárban kizárta pártjából Gálfi Árpádot, Székelyudvarhely polgármesterét a Szabad Emberek Pártja (POL) – jelentette be hétfőn közösségi oldalán a küküllőmenti város elöljárója, aki jelenleg független polgármesterként látja el hivatali teendőit. Gálfi Árpád azzal indokolta kései bejelentését, hogy időközben megalakította és a múlt héten bejegyezték a saját szervezetét, azaz Székelyudvarhelyért Pártot.

A korábbi tervek szerint székelyudvarhelyi párt színeiben indult volna csapatával tavaly szeptember 27-i önkormányzati választásokon Gálfi Árpád, ám akkorra nem sikerült bejegyeztetni az új szervezetét. Így a Szabad Emberek Pártja (POL) polgármesterjelöltjeként indult a megmérettetésen. Székelyudvarhely polgármesterét azonban még januárban kizárta soraiból a párt. Gálfi a továbbiakban függetlenként folytatja tevékenységét, azonban az elmúlt hónapokban új, saját szervezetének, azaz a Székelyudvarhelyért Párt bejegyeztetésén dolgozott.

E pártnak a bejegyzését azért kezdeményeztük, mert a választások előtti időszakban az engem támogató csoportnak nem volt más lehetősége a helyhatósági választáson való megméretkezésre. Az „új párt” bejegyzésének késleltetése kényszerpályára helyezte az akkoriban létrejövő „csapatot”, ezért volt szükség egy regionális vegyes párt színeiben indulni, hiszen a Székelyudvarhelyért Párt bejegyzéséről szóló döntést többször halasztották.” – írta a közösségi oldalán Székelyudvarhely polgármestere. Azt is megjegyezte: a Szabad Emberek Pártjának (POL) Hargita Megyei közgyűlésén döntött a többség arról, hogy megvonják tőle a párttagságot, és ezt tudomásul is vette.

Az újonnan bejegyzett Székelyudvarhelyért Párt céljairól, a következő választásokon való részvételéről még túl korai lenne bármit is mondani, jelenleg a város szempontjából sokkal fontosabb dolgok élveznek prioritást, mint a pártoskodás, vagy politikai szervezkedés. A lényeg, hogy létezik egy új párt, amelyik már nem vádolható azzal, hogy „román”, egy olyan párt, amelyik kizárólag helyi dolgokkal szeretne foglalkozni, és amelyikről hiszem, hogy képes lesz rendeltetésének megfelelően működni a városunk érdekében – zárta Facebook-bejegyzését Gálfi Árpád.

HN-információ