2021. május 7, péntek.
Hirdetéscustom_html_banner1

Székelyföldiek remeklése

Kaposváron rendezték hétvégén a hagyományos Intersport Youth Festivalt, amelyen ezúttal kézilabdában és kosárlabdában voltak érdekeltek a székelyföldi csapatok. Az elmúlt évben a csíki focisoké volt a főszerep. Az idén a lány székely válogatott két csapata egymás ellen döntőzött kosárlabdában, míg a VSK Csíkszereda lány kézilabdacsapata döntőt játszott.

A kosaras lányok derekasan helytálltak a kaposvári tornán
A kosaras lányok derekasan helytálltak a kaposvári tornán

[dropcap]R[/dropcap]emek eredményekkel tértek haza a székelyföldi csapatok a Kaposváron megrendezett hagyományos Intersport Youth Festivalról, ahol a kézilabdások és a kosarasok voltak érdekeltek az idén. Mindkét sportágban U18-as lánycsapat volt nevezve. Kézilabdában a VSK Csíkszereda U18-as csapata, míg a kosarasoknál két székelyföldi válogatott volt érdekelt, szintén U18-as korosztályban. A sportfesztiválon egyébként 32 országból érkeztek sportolók.
A szokásoknak megfelelően labdarúgásban, kézilabdában, kosárlabdában és röplabdában szerveztek megmérettetéseket.

Második a VSK
A VSK Csíkszereda U18-as lánycsapata döcögősen kezdte a kaposvári tornát, és bár remekül játszottak, kikaptak a holland Handbalschule Brabant első számú együttesétől. A lányok fokozatosan jöttek bele a játékba, és ha nehezen is, de sikerült kijutniuk a csoportból. A kiesési szakasz első mérkőzésén a felvidéki Lég együttesét győzték le 24–20-ra, miután félidőben is négy góllal vezettek. Az elődöntőben azzal a lengyel MUKS Kozmin Wlkp csapatával találkoztak, akiktől a csoportban 15–14-es vereséget szenvedtek. Ezúttal viszont visszavágtak nekik, és remek teljesítményt nyújtva 19–14-re nyertek. A fináléban egy újabb korábbi csoportellenfél következett a holland Handbalschule Brabant révén. A hollandok az egész torna során kiemelkedtek a mezőnyből, tökéletes teljesítményt nyújtva jutottak el a fináléig. A döntőben a VSK sokáig tartotta a lépést az ellenféllel. Hét perccel a vége előtt az ellenfél előnye csupán négy gól volt, a különbség a végére már tíz (32–22) lett.
A VSK Csíkszereda kerete: kapusok: Györgypál Adrienne, Boros Eszter; mezőnyjátékosok: Nagy Adrienn, Intze Noémi, Ilyés Kinga, Sándor Krisztina, Lukács Erika, Nagy Erika, Csíszér Noémi, Horváth Dorottya, Hajdú Réka, Antal Cecília, Péter Bernadett, Györgyicze Henrietta, Balázs-Bécsi Eszter, Janovits Andrea. Edzők: Gagyi Erika, Erőss Levente, Léstyán István, Szabó Előd-Zsolt.

Egymás ellen döntőztek
A kosárlabdások két csapattal neveztek be a tornára. A székely válogatottba Sepsiszentgyörgyről, Kézdivásárhelyről, Székelyudvarhelyről, Csíkszeredából és Gyergyószentmiklósról válogattak játékosokat az edzők, szám szerint húszat, akiket két csapatba osztottak. A szétosztás pedig annyira jól sikerült, hogy a lányok nem találtak legyőzőre, és a finálét is egymás ellen játszották. Itt pedig a kettes csapat bizonyult jobbnak.
Eredmények: csoportmérkőzések: North East Knight (ír) – Székely Válogatott I. 29:51, Székely Válogatott II. – Barcs 99:13, Székely Válogatott I.– Kaposvári Mágusok 71:57, North East Knight – Székely Válogatott II. 24:71, Székely Válogatott II. – Kaposvári Mágusok 75:53, Székely Válogatott I. – Székely Válogatott II. 49:52, Székely Válogatott I. – Barcs 73:11; döntő: Székely Válogatott I. – Székely Válogatott II. 38:51.
A székely válogatottak összeállítása: Kanyó Barbara, Gergely Orsolya, Sándor Boróka, Kovács Kincső, Bölöni Noémi, Taranek Andrea, Jankó Edit, Bitai Szidónia, Holinka Hanna (mind Sepsiszentgyörgy), Biszak Boglárka, Bimbó Eszter, Csurulya Helga (mind Kézdivásárhely), Kovács Renáta, Tamás Kincső, Csíki Barbara, Benedek Petra (mind Gyergyószentmiklós), Szőcs Janka, Mares Noémi (mind Székelyudvarhely), Fejér Anett, Incze Henrietta (mind Csíkszereda). Edzők: Nemes Áron (Sepsiszentgyörgy) és Hobaj Levente (Gyergyószentmiklós).

Darvas Attila

Kapcsolódó cikkek:

Új lemez – új dimenzió

Megjelent az Ineffable zenekar második albuma, amelynek címe New Dimension. A 2016-ban alakult, fiatalokból álló, csíki zenekar kezdetben helyi, kis kávézókban lépett fel, majd...

Az erdélyi magyar iskolák kevésbé zsúfoltak és jobban felszereltek, mint a romániai átlag

Az Erdélystat.ro portál az Országos Statisztikai Intézet (INS) iskolai infrastruktúrára vonatkozó, a 2018-2019-es tanévben végzett felmérésének és a magyar iskolákban végzett saját 2019-es felmérésének...

Csupán negyvenezer nyugdíjas kap üdülési utalványt idén

Románia mintegy ötmillió nyugdíjasából csak negyvenezren kapnak üdülőjegyet valamely fürdőhelyiségbe 2021-ben – jelentette be szerdán a Fürdőturisztikai Munkáltatói Szövetség (OPTB) elnöke. Nicu Rădulescu azt mondta:...

Legfrissebb