2021. április 18, vasárnap.
Hirdetéscustom_html_banner1

Székelyföldi összecsapás a Román Kupában

A Csíkszeredai Imperial Wet érvényesítette a papírformát, míg az FK Székelyudvarhely újabb hatalmas bravúrt végrehajtva bejutott a teremlabdarúgó Román Kupa fináléjába. Előbbiek Bodzavásárt, míg utóbbiak Dévát ütötték ki.

Székelyudvarhely ad otthont a teremlabdarúgó Román Kupa négyesdöntőjének, ahová a házigazda és egyben címvédő FK mellett a Csíkszeredai Imperial Wet, a Dévai Autobergamo és a Luceafărul Buzău jutott be.
A torna nyitásaként a házigazda udvarhelyiek a Dévai Autobergamóval mérték össze erejüket. A tavalyi két finalista így idén már az elődöntőben összefutott. A vendégek pedig nem aprózták el, és már a harmadik percben megszerezték a vezetést. A folytatásban a hazaiak is veszélyeztettek, és Tankó, majd Kedei hagyott ki egy-egy ziccert. A nagyrészt kiegyenlített első félidőt végül egy újabb dévai gól zárta le, amelyre Kerestély csak egy kapufával tudott válaszolni.
A fordulást követően a Jakab Zoltán által dirigált udvarhelyi csapat átvette a játék irányítását, ám minden próbálkozás hiábavaló volt. Legközelebb újból Kerestély járt, de ismét a kapufát találta el. A 32. percben megtört a jég: Bálint spiccelése a kapufát érintve jutott a hálóba. Egy percre rá a vendégek egy emberrel kevesebben maradtak Gavrila kiállítása nyomán, és kétperces előny újabb udvarhelyi gólt hozott. Bálint egyenlített. A hajrára érkezve mindkét csapatnak megvolt a lehetősége, hogy lezárja a meccset, amely végül az udvarhelyieknek jött össze. 28 másodperccel a vége előtt Tankó zárta le a meccset, döntőbe juttatva az FK-t.
A nap második meccsén a Csíkszeredai Imperial Wet toronymagas favoritként várhatta a Luceafărul Buzău elleni meccset. Ennek ellenére a bodzavásáriak remekül tartották magukat az első félidőben. A vezetést ugyan meg tudták szerezni, de 20 perc után már a csíkiak vezettek. A második félidőben végleg kijött a két csapat közti tudásbeli különbség, és zsinórban szereztek három gólt, amellyel eldöntötték a mérkőzés sorsát.
Ezzel tehát eldőlt, hogy székelyföldi döntőt játszanak az idén. Az FK Székelyudvarhely a címvédésre törekedhet, míg a csíkiak begyűjthetik azt a trófeát, amely még hiányzik a gyűjteményből.

Teremlabdarúgó Román Kupa, elődöntő
FK Székelyudvarhely – Dévai Autobergamo 3–2 (0–2)
Gólszerzők: Bálint Andor (32., 35.), Tankó Levente (40.), illetve Dos Santos (3.), Magalhaes (18.)
FK Udvarhely: Grigoraș – Kedei, Szécsi, Balázsi. Bálint, Tankó, Kerestély, Gálfi.

Csíkszeredai Imperial Wet – Luceafărul Buzău 5–1 (2–1)
Gólszerzők: Cristian Matei (12., 24.), Leonardo dos Santos (14.), Küsmödi Tamás (29.), Tifán Tamás (32.), illetve Gabriel Bobe (4.)
Imperial Wet: Farkas Attila – Andrian Lașcu, Mario Duque Velasco, Stojan Milovac, Bogdan Covaci. Cserék: Alin Robert Cârdei (kapus), Biró Attila, Iszlai Richárd, Cristian Matei, Adrian Pânzaru, Tifán Tamás, Küsmödi Tamás, Leonardo dos Santos, Bíró Zsolt.

Döntő
Ma, 16.00: FK Székelyudvarhely – Csíkszeredai Imperial Wet.

Darvas Attila

Kapcsolódó cikkek:

Old Stuart, a játékok orvosa

Gyermekkora óta dédelgetett álmát valósította meg Ruszuly Ervin, amikor elindította az Old Stuart néven ismert vállalkozását. Mivel ennek építése még a kezdeti fázisban jár,...

Élünk és túlélünk

Sokáig gondolkodtam azon, hogy milyen közhasznú és társadalmilag fontos tematikán kellene eltöprengenem. Az internet tavaiban halászgatva szembetűnt, hogy márciust akár a művészek hónapjának is...

Nyolcvanezres tempónál tart a napi oltások száma

Az elmúlt 24 órában 81.178 személy kapta meg Romániában a koronavírus elleni vakcinát – derül ki a COVID-19 elleni oltáskampányt koordináló országos bizottság (CNCAV)...

Legfrissebb