Száznál több iskola sárga forgatókönyvvel tanít

ILLUSZTRÁCIÓ

Több mint száz Hargita megyei tanintézményben sárga forgatókönyv szerint folytatódik a tanítás, köztük Csíkszeredában is. A múlt héten újabb koronavírus-fertőzötteket regisztráltak a tanintézményekben.

A hétről-hétre frissülő fertőzöttségi adatok azt mutatják, hogy a megye oktatási intézményeiben egyre több esetben kell felfüggeszteni, illetve korlátozni a tantermi tanítást. Míg a múlt héten a térségben 88 oktatási intézményben volt érvényes a 2.-es, tehát a sárga forgatókönyv, a megyei vészhelyzeti bizottság aktualizált adati szerint a továbbiakban, 105 intézményben csak az óvodások, az elemi osztályok, illetve a végzős osztályok tanulóinak a részvételével folytatódhat a tanítás.

Sárga forgatókönyv érvényes Bélbor, Székelykeresztúr, Galócás, Farkaslaka, Csíkszereda, Nagygalambfalva, Csíkrákos, Salamás, Gyergyóvárhegy, Gyergyóújfalu, Gyergyótölgyes és Maroshévíz illetve a településekhez tartozó falvak valamennyi tanintézményében.

A tanfelügyelőség összesített adatai szerint újabb koronavírus-fertőzést is regisztráltak a térség oktatási intézményeiben.

– A múlt héten 8 diák, 9 pedagógus és 1 kisegítő személy esetében bizonyosodott be a fertőzés. Az újabb esetek miatt 6 osztály került karantén alá, az érintett települések: Cskszereda, Csíkszentgyörgy, Gyergyóditró, Székelyudvarhely, Gyergyóvárhegy és Maroshévíz – tájékoztatott Demeter Levente, főtanfelügyelő.

Az oktatási intézményekre vonatkozó besorolás szerint a megyében Oklánd község hét tanintézményében érvényes a piros forgatókönyv, vagyis minden korosztály online tanrendben tanul a következő héten.

Pál Bíborka