Szász Kincső dobogón

Fotó: ttsklub/archív

Ezüstérmet szerzett Szász Kincső, a Transylvanian Tennis&Squash klub tagja a Portugáliában tartott TIM 2022 – Madeira International Squash Tournament világkupa-viadalon. A világranglista 128. helyén álló csíkszeredai sportoló sikerének apropóján utánajártunk, mi fán terem a squash, vagyis a fallabda.

Napjainkban a tenisz és a fallabda (squash) is egyre népszerűbb szabadidős sport. A fallabda – amellett, hogy kiváló lehetőség a test megmozgatására – az agyat is tornáztatja. A csíkszeredai Transylvanian Tennis & Squash klub lehetőséget kínál szabadidős kikapcsolódásra is, de akár profi szintre is fejleszthető tudásunk.
A squash leginkább úgy írható le, mint a tenisz „biturbó” változata, ahol annyira gyorsan pörögnek az események a meccseken, hogy még a labdát is be kell melegíteni hozzá. A Transylvanian Tennis & Squash Club, csíkszeredai tenisz és fallabda klub 2 fallabdapályával, 3 teniszpályával és télen saját jégkorcsolyapályával várja a különböző sportok kisebb és nagyobb szerelmeseit. A csíkszeredai fallabdapályák 2015-ben, a sportág hazai országos bajnokságával egy időben nyíltak meg.
– Most kezdődik újra a szezon, lejártak a nyaralások, egyre többen térnek be hozzánk egy kis mozgásra. Kezdő csoportot is indítottunk 8–12 év közötti lányoknak és fiúknak. Ideális kezdés ez olyan gyerekeknek is, akik már kipróbáltak valamilyen sportágat, de nem találták meg benne magukat – tudtuk meg Szász Lászlótól. A klubtulajdonos hozzátette: a fallabda tökéletes kardióspontaneitást, ugyanakkor gyors gondolkodást igényel. Egy óra alatt akár 1400 kalóriát is elégethetünk, így bátran mondhatjuk, hogy az egyik leghatékonyabb fogyókúra. A Forbes 2003-ban a világ legegészségesebb sportjának választotta, hiszen egyszerre dolgoztatja meg a lábakat és a felsőtestet, emellett pedig a gyors súlycsökkenés miatt játsszák egyre többen.
– Munka után gyors és könnyű kikapcsolódás a fallabda. Nálunk van lehetőség pályabérlésre is, de a kicsiktől a nagyokig mindenkit várunk, hogy próbálja ki magát, szakadjon ki a hétköznapokból – fogalmazott Szász László.

Adorján Zsófia

: an accessible web community