Szakmai sikerek, önállóság és fejlődés – elkezdődtek a Hargita megyei ifjúsági napok

Elkezdődik a Hargita megyében élő fiataloknak szánt programsorozat kedden, amelyet az ifjúság napjára szervezett Hargita Megye Tanácsa. A szervezőhöz több ifjúsági egyesület csatlakozott: az Alfalvi Fiatalokért Egyesület, az Udvarhelyszéki Ifjúsági Egyesület, Csík Terület Ifjúsági Tanácsa, a Hargita Megyei Ifjúsági és Sportigazgatóság, az Artera Alapítvány, továbbá Hargita Megye Tanácsának több alintézménye.

A május 4–10-i időszakban több helyszínen, Csík-, Gyergyó- és Udvarhely-térségben is várják az érdeklődő fiatalokat mesterségbemutatókkal, szakmai segítségnyújtással, interkulturális programokkal, koncerttel, fotókiállítással, ugyanakkor kedd délután rendhagyó program kezdődik: 15 órától a fiatalok mindhárom térségben egy időben írhatják fel egy óriásvászonra, mit is jelent számukra a fiatalság, mit üzennek a világnak. Az óriásvásznak elérhetőek a következő helyszíneken: Csíkszeredában a Kulissza kávézó teraszán, Gyergyószentmiklóson a Salamon Ernő Gimnázium előtt, Székelyudvarhelyen a G Teraszon. Az ifinapok részletes programja ide kattintva érhető el.

A programsorozat május 10-én, az Európa-napon zárul, amikor bemutatják a fiatalok által megfogalmazott üzeneteket, a fiatalságról szóló felvetéseiket, javaslataikat, illetve a legkreatívabb ifjakat díjazzák is. Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke szerint az esemény jó alkalom arra, hogy a fiatalok nézőpontjait, elképzeléseit és üzeneteit szélesebb körben megismerjék.

– A szervezés során igyekeztünk hasznos és szórakoztató programokat egyaránt összegyűjteni, ezekkel is provokálva a diákokat, hogy legyenek önkéntesek például a hegyimentőknél, mert minél több mindent próbál ki valaki, annál gazdagabb lesz. Gyertek, akarjatok, találjatok ki terveket, mondjátok el, mi miben segíthetünk, mert az a cél, hogy a terveitek megvalósításában partnerek legyünk. Legyetek kezdeményezők! – üzent a fiataloknak a megyeelnök.

Bíró Barna Botond alelnök elmondása szerint az ifjúsági vezetőkkel és az alintézmények képviselőivel több előzetes megbeszélést tartottak, és ennek eredményeként állt össze a kínálat.

– Az a célunk, hogy a héten olyan változatos programot tudjunk biztosítani, ami arra ösztönzi a fiatalokat, hogy minél több rendezvénybe bekapcsolódjanak – hangsúlyozta.

HN-információ