Szabó Csongoré lett a Ditró-kupa

Sepsiszentgyörgyi ralis nyerte a Ditró-kupát Fotó: László Róbert

Autós hegyi gyorsulási versenyt tartottak szombaton Gyergyóditróban. Az országos másodosztályú autós hegyi bajnokság utolsó fordulóját a sepsiszentgyörgyi Szabó Csongor nyerte.

Sepsiszentgyörgyi ralis nyerte a Ditró-kupát Fotó: László Róbert

Gyergyóditró adott otthont az országos másodosztályú autós hegyi bajnokság utolsó fordulójának szombaton. A Ditró-kupa by Mida elnevezésű viadalt a Gyergyóditró és Gyergyótölgyes közötti 127-es megyei úton rendezték, az esemény főszervezője a csíkszeredai Richy Racing Team volt, a viadal a hazai autósport szövetség (FRAS) égisze alatt zajlott.
A viadalra tizenkét pilóta nevezett, közülük ketten az országos ralibajnokságban is szerepelnek, de a viadalon voltak a Time Attack bajnokságban induló pilóták is. Ugyan a versenyt szombaton tartották, ám pénteken Gyergyóditró központjában volt a hivatalos csapatbemutató, előtte viszont a résztvevők felvonultak a község utcáin, erre pedig sok néző volt kíváncsi. A versenyt a Mida Kft., Gyergyóditró Község Önkormányzata, valamint Hargita Megye Tanács támogatta.
A pályát a leggyorsabban Szabó Csongor teljesítette, a sepsiszentgyörgyi ralis a harmadik futamon 1 perc 53,354 másodperccel futotta meg a legjobb időt Bedő Barna és Szőcs Loránd előtt.

Eredmények
Ditró-kupa: összetett: 1. Szabó Csongor (Ford Fiesta R2), 2. Bedő Barna (BMW M3 3), 3. Szőcs Loránd (VW Golf 2), 4. Claudiu Orha (Mitsubishi Colt), 5. Rogoz Ioan (Renault 2), 6. Marticsek Zoltán (Peugeot 205 GTI), 7. Lung Cristian (Renault Clio), 8. Buturean Gigi (Opel Corsa GSI), 9. Rusu Bogdan-Ion (Renault 2), 10. Badea Gheorghe (Citroen C2 GT), 11. Pál Alpár (Dacia Logan), 12. Șerban Dumitru (Audi 80).
Az elsőkerék-meghajtású autók kategóriáját és az 1-es géposztályt Szabó Csongor, a 2-est Marticsek Zoltán, a 3-ast Bedő Barna nyerte.

Kopacz Gyula