Sportegyesületek pályázhatnak

Sportpályázat részleteit ismertette a VSK menedzsere. | Fotó: Barabás-Pál Hajnalka

Sportszervezeteket érintő támogatási programot írtak ki Gyergyószentmiklóson. Az egyesületek és klubok a terveikhez július 7-ig igényelhetnek anyagi támogatást, a programot idén is a Városi Sportklub bonyolítja le.

A most megbízott gyergyószentmiklósi VSK bonyolította le már tavaly is a sportszervezetek támogatási programját Gyergyószentmiklóson, viszont idén visszatérnek a régi rendszerhez, ezúton a szervezetek maguk költhetik el a jóváhagyott összegeket – ismertette a folyamatot Kercsó Zoltán, a Gyergyószentmiklósi VSK menedzsere.

A napokban közzétett kiírás szerint mintegy százezer lejre pályázhatnak a helyben bejegyzett sportklubként, szervezetként elismert jogi személyek. Megtudtuk, a támogatás fele az önkormányzattól, a másik fele pedig a VSK saját költségvetéséből származik. A sportegyesületek a keret legfeljebb harminc százalékát igényelhetik, legalább tízszázalékos önrésszel.

– A Gyergyói Hoki Klub, a Fox Hockey női jégkorongcsapat, illetve a Godako Ökölvívó Sportklub de minimis típusú támogatást kap az önkormányzattól, ők nem pályázhatnak a VSK programjában – mutatott rá Kercsó Zoltán.

Az igénylők a saját sportrendezvényeik és versenyeik kiadásait, illetve a mások által szervezett versenyeken való részvétel költségeit biztosíthatják a pályázati program révén, valamint elszámolható lesz a felszerelésvásárlás is. Az iratcsomókat július 7-ig lehet benyújtani, a keret elosztásáról héttagú bizottság dönt egy alaposan kigondolt pontrendszer alapján. A program további részleteiről a vsk.ro honlapon olvashatnak.

Barabás-Pál Hajnalka

: an accessible web community