Sport a városnapokon

Fotő: Nagy Rezső Sportegyesület

Mint minden évben, így idén is gazdag volt a kínálat sportprogramok terén is a Csíkszeredai Városnapok alatt. Tenisz és fallabda, kosárlabda, sportágbemutató, ügyességi versenyek és könyvbemutató közül választhattak az érdeklődők.

A buli és a kultúra mellett a sport is elég nagy teret kapott a Csíkszeredai Városnapok alatt, hiszen a labdarúgás mellett tenisz- és fallabda-, valamint kosárlabdatornát is szerveztek, de volt sportágválasztó, és az ügyesebbek akár akadálypálya-teljesítésben is megmutatták tudásukat, bátorságukat.
A Majláth Gusztáv Károly téren felállított Pumptrack ügyességi akadálypályán bátorságukat és tudásukat bizonyították kerékpárosok, rolleresek és gördeszkások, a program nemcsak sok résztvevőt, hanem nagyon sok nézőt is vonzott.
A Transylvanian Tennis & Squash Club csíktaplocai sportbázisán a fallabdázók és teniszezők harcoltak a díjakért. A fallabdában Daradics Botond bizonyult a legjobbnak Lőrincz Romeo és Horváth István előtt. Az 50 év fölöttiek tenisztornáját Pataki Imre nyerte megelőzve Salamon Jenőt és Vrabie Georgét. A gyerekek viadalán Sipos Tamás lett az első Suciu Armin és Székely Balázs előtt, a nőknél Borbély Panka győzött, megelőzve Petres Hannát és Moldova Bianca Valentinát, míg a férfiak versenyét Vrabie Adrian nyerte, Petres József a második, Suciu Cristian a harmadik helyen zárt. A különdíjat Halmágyi Zsolt kapta, aki mind a tenisz-, mind a fallabdatornán részt vett.
A városnapi streetballtornára a csíkiak mellett érkeztek Marosvásárhelyről, Kézdivásárhelyről, Gyergyószentmiklósról és Székelyudvarhelyről is: összesen 14 fiú és nyolc lánycsapat, több mint 85 sportoló versengett. A lányok viadalán Sepsiszentgyörgy csapata szerezte meg a harmadik helyet, a Mindegy(ütt) gárda lett a második, míg a Pindúrpandúrok nyerte meg a tornát. A fiúk között az Actually Ja bizonyult a legjobbnak a Dánfalvi Medvehajcsárok és az Ati HB Székelyudvarhely előtt, a hármasdobó versenyt Dánél Csaba nyerte Tatár Noémi és Salamon Mercédesz előtt.
Vasárnap a központi parkban Mozgásban a család címmel tartottak sportág-népszerűsítő rendezvényt, a négyórás tevékenység alatt 25 edző, 16 klub 13 mozgásformát mutatott be a 228 gyerek számára, a résztvevők 4 és 17 év közöttiek voltak.
Vasárnap délután a Csíki Moziban a székelyföldi és erdélyi magyar olimpikonokról szóló könyveit mutatta be Becze Zoltán csíkszeredai újságíró.

Kopacz Gyula

: an accessible web community