Sörfesztivál a Budai várban

A csupán két határon túli magyar sörfőzde egyikeként kapott helyet a csíkszentsimoni Csíki Sör manufaktúra a hétvégén a Budai várban zajlott V. Sörfesztiválon.

HN-információ

Javában zajlanak a magyarországi sörfesztiválok: a Főzdefesztet követően a hétvégén volt Magyarország legnagyobb ilyen jellegű fesztiválja, az V. Sörfesztivál a Budai várban. A rengeteg sörkülönlegesség között kaptak helyet a Csíki Sörmanufaktúra termékei is, amelyeket a közönség jól fogadott. A Főzdefeszten például az Igazi Csíki Sör volt az egyik leginkább vásárolt ital.
A hétvégi, a Budai várban tartott fesztiválon több mint kétszáz féle sört lehetett kóstolni, amit több mint 130 féle ételfogás egészített ki, mondta el a fesztivál tulajdonosa, Kurucz Gergely.
A fesztivál idei meghívott országa Belgium volt, így a belga sörök széles palettája volt kóstolható.
– Minden sörfesztiválon találhatók kisebb, nagyobb, közepes gyárak sörei. Igazából a különbség az, hogy sokkal személyre szólóbb a kézműves sör. Keveset gyártanak belőle, gyorsan megromlik, csak néhány vendéglátó egység kaphat belőle, vagy általában csak egy kis régiónak szól. A mi célunk az a fesztiválon, hogy minél szélesebb réteg meg tudja kóstolni ezeket a söröket, az ország minden tájáról, területéről – nyilatkozta Kurucz Gergely.
– A magyarországi fogyasztók jó szívvel, kedvesen fogadták a terméket – összegezte az eddigi tapasztalatokat Lénárd András, a szentsimoni főzde többségi tulajdonosa. Kurucz Gergely megerősítette: „Már tavaly elkezdődött egy egyeztetés a Csíki Sörről, nagyon vártuk. Örülünk, hogy itt vannak, mert színesíti a sörkínálatot. Keresik az emberek, mert mindenki számára ez újdonság. A sör nagyon-nagyon finom, szűrt, szűretlen változata egyaránt. Ahogy látom az embereken, tényleg szeretik, és igazából nem a neve, hanem maga a sör minősége fogja eladni a továbbiakban.”